Piirsalu lähedal toimunud avarii põhjuste selgitamiseks algatati väärteomenetlus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Eile õhtul Lääne-Nigula vallas Piirsalu lähistel toimunud liiklusõnnetuse asjaolude selgitamiseks on alustatud väärteomenetlust, mis tähendab seda, et roolis olnud mehe joove oli kriminaalsest joobest väiksem.

Risti-Kuijõe tee 4. kilomeetril toimus pühapäeval kella 18.25 ajal liiklusõnnetus, kus alkoholijoobes 49-aastase mehe juhitud sõiduauto Volkswagen Passat kaldus lauges kurvis vastassuunavööndisse ja põrkas kokku vastu liikunud sõiduautoga Nissan Navara, mida juhtis 24-aastane mees. Mõlema sõiduki juhid ning Volkswagenis kaasreisijana viibinud 49-aastane naine toimetati Läänemaa haiglasse kontrolli.

„Eilse liiklusõnnetuse asjaolude uurimiseks on alustatud väärteomenetlus paragrahvi alusel, mis käsitleb mootorsõiduki-, maastikusõiduki- või trammijuhi poolt varalise kahju või ettevaatamatusest tervisekahjustuse tekitamist,“ selgitas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Andra Jundas ja lisas, et Volkswagen Passati juht oli tarvitanud alkoholi.

Antud vahejuhtumi uurimiseks väärteomenetluse algatamine tähendab seda, et Volkswageni roolis olnud mehel oli joove väiksem kui 1,5-promilli, sest vastasel korral olnuks tegemist kriminaalse joobega ning asjaolude selgitamiseks tulnuks algatada kriminaalmenetlus.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahviga või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments