Eestis hoogu koguv gripp pole Läänemaale jõudnud

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Foto: Pixabay

Uue aasta kahe esimese nädalaga diagnoosisid Läänemaa perearstid 103 ülemiste hingamisteede ägedat nakkust, aga mitte ühtegi gripijuhtumit.

Aasta esimesel nädalal diagnoositi 45 ülemiste hingamisteede ägedat nakkust, neist lastel 15. Teisel nädalal oli haigestunuid 58, sealhulgas lapsi 21.

“Kahjuks eelmiste aastate samade perioodidega enam andmeid võrrelda ei saa seoses maakonna piiride muutusega. Hindan siiski aasta alguse haigestumist veel pigem madalaks,” ütles terviseameti Läänemaa esinduse vaneminspektor Lea Kiis.

Grippi ei ole Läänemaa arstid sel aastal veel diagnoosinud, kuigi Eestis on sellesse surnud kaks inimest, märkis Kiis. Hooaja algusest on Eesti peale kokku hospitaliseeritud gripi tõttu kokku 54 patsienti, neist 20 vanemaealist, 15 vanusrühmas 0-4, kümme vanusrühmas 5-14 ning üheksa tööealiste vanusrühmas.

Terviseametile laekunute andmetel on gripi tõttu intensiivravi vajanud 5 inimest vanuses 47–82 eluaastat, neist neli inimest kuulusid riskirühmadesse. Kaks kaasuvate haigustega inimest vanuses 81 ja 79- aastased surid gripist tingitud tüsistuste tõttu. Kumbki ei olnud vaktsineeritud.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments