0

Uiskude teritamise aeg

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Eeslaht hakkas jäätuma laupäeval. Foto Arvo Tarmula

Praegu on paras aeg uiske teritada, Soome kelk kuuri alt välja lükata või purjega jääkelk soetada.

„Jää tuleb kvaliteetne, sest külm tuli, kuid lund pole,” tõdes aastaid Haapsalus Väikesel viigil uisutrasse lumest lahti lükanud Arne Tennisberg. Selleks aastaks on mehel aga uued plaanid. „Viis aastat tagasi puhuti pasunaid ja löödi trummi, aga praegu on linnapoolne huvi null. Entusiasmi najal asi püsti ei seisa, ma lihtsalt ei viitsi enam.”

Millised on Tennisbergi jääplaanid, seda olevat veel vara öelda. „Vaatame. Mõtlen just seda jääkelgu asja, olen sellesse vaikselt investeerinud,” lausus Tennisberg.

Jää on praegu sile, kuid veel liialt õhuke. Ning mine tea, mida lähipäevade ilm toob. Lubatakse tormi ja soomlaste ilmaprognoos ennustab paari päeva pärast sulailma. Kui tuleb lörtsi, rikub see uisujää, nentis Tennisberg.

Urmas Lauri

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz