Halb ilm kergitab kartuli ja köögivilja hinda edasi

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: arhiiv

2017. aastal kallinesid eelmise aasta keskmisega võrreldes toidukaupadest enim või (33 protsenti), piim (19,9 protsenti) ja kartul (15,7 protsenti). Kui piimahind kerkis madalseisust normaalsele tasemele ja või hinda kujundas rahvusvaheline nõudluse kasv, siis kartuli kõrge hinna põhjustas ebasoodne ilm, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

“Ühelt poolt oli 2017. aasta suvel kartuli hind suhteliselt kõrge, mis on seotud jaheda ja hilise suvega. Sügisel takistas suur sademete hulk kartuli koristust ja mõjus negatiivselt ka kartuli kvaliteedile, mistõttu võib karta, et kartuli hind kasvab veelgi,” ütles hinnatõusu kommentaariks põllumajandus-kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus, põhjendades, et väga märjad koristustingimused muudavad küsitavaks kartuli säilitamise.

Juba praegu on tunda, et pakkumine ei suuda nõudlust kartuli järele täiel määral rahuldada.

“Meie tootjatega sarnases olukorras olid ka Läti ja Leedu tootjad, mistõttu ei pruugi ka importkauba näol head asendust turul leiduda,” lisas Sõrmus.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
ennevanasti
4 aastat tagasi

oli hinnatõusu põhjuseks, kui keegi tähtis nina pussu lasi või laskmata jättis, kohe põhjendati hinnatõusu sellega, aga miks hind allapoole ei lähe , seda põhjendust pole veel keegi välja mõelnud