President Kaljulaid: olen kurb, et uusaastaöö ETV teleprogrammis hümni ei mängitud

Lääne Elu

info@le.ee

President Kersti Kaljulaid. Foto Andres Hion

President Kaljulaidi pöördumine seoses uusaastaööl ETV teleprogrammis hümni esitamata jätmisega:

„Mul on kurb ja ma vabandan, et uusaastaöö ETV teleprogrammis hümni ei mängitud. Minule tuli hümni puudumine kontserdiplatsil halva üllatusena, kuid uskusin veel ka uue aasta esimestel tundidel, et tele-eetris see hümn siiski kõlas.

Teleprogrammi koostamisel keegi presidendi arvamust ei küsi. Ei peagi küsima. Minu kantselei oli küll informeeritud ja seepärast tunnen ennast samuti süüdlasena ja vabandan. Samas tänan ERRi võimaluse eest see kõne Vabaduse platsil pidada. See oli tore kogemus seista rahvaga vabaduse platsil silmitsi ja kõneleda Eestist. Ma olen kohaletulnutele selle eest väga tänulik!

Eestis on arvamusvabadus. Ka presidendi kantseleis ei väljenda nõunikud minu seisukohti, kui nad seda just ei ütle. Minu nõunikud on nii Liia Hänni kui Taavi Linnamäe. Neil on mõlemal ja alati õigus oma seisukohtadele ja nende vabale väljendamisele. Täna on minu seisukoht sama, mis Liia Hännil. Ühtlasi tänan Liiat selle aasta eest, mis ta Kadriorus meiega töötas ja soovin tugevat tervist uueks aastaks!

Minu seisukohta teavad need, kellega koos meie hümni ära laulsime juba saluudi ajal. Kuid tol hetkel mina veel ei teadnud, et ka tele-eetris hümni polnud. Minu arvates oleks pidanud olema.„

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
6 aastat tagasi

Olen kurb sest president on kurb aga kui hümni oleks mängitud siis ei saaks ju ajakirjanikud,trollid,poliitikud ja muidumehed igal pool ilkumisega ennast upitada.