ERR: Grupp inimesi kogunes südaööl Tallinnas Vabaduse väljakule hümni laulma

Lääne Elu

info@le.ee

Grupp inimesi järgis ööl vastu teisipäeva vabakonna aktivisti ja e-demokraatia eksperdi Liia Hänni üleskutset tulla pealinnas Vabaduse platsile üheskoos hümni laulma, vahendas ERR uudisteportaal

Jõulude eel presidendi nõuniku kohalt taandunud Hänni postitas oma üleskutse esmaspäeva õhtul sotsiaalmeediasse: “Teeks õige täna südaööl Vabaduse väljakul ühe isetekkelise hümni laulmise!”, kirjutas ta.

Meedias tõstatus uusaasta hommikul küsimus, miks ei kõlanud aastavahetusel Vabaduse väljakul toimunud rahvapeol pärast presidendi kõnet hümn, vaid selle asemel esitas Ivo Linna “Eestlane olen ja eestlaseks jään”. Arutelu selle üle kandus sotsiaalmeediast päeva jooksul veebiportaalidesse.

ETV aastavahetuse programmi peaprodutsent Karmel Killandi selgitas “Aktuaalsele kaamerale”, et otsus hümn ära jätta tehti kartuses, et see ei jää ilutulestiku melus hästi kõlama ning palus vabandust kõigi käest, kelle tundeid ta selle traditsiooni muutmisega riivas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
kus
6 aastat tagasi

KÄPo silmad olid, ilmselt tiblade organiseeritud