Aastavahetus haiglas – raketi- ja kaklusvigastused

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Läänemaa haigla. Foto: Arvo Tarmula

Läänemaa haigla erakorralise meditsiini osakonnas (EMO) tuli uusaastaööl abi anda nii raketiga end vigastanud mehele kui ka kaklejatele.

Läänemaa haigla ravijuhi Kai Tennisbergi sõnul jõudis aastavahetusel EMOsse viis inimest, kelle vigastused olid seotud aastavahetuse pidutsemisega.

Kõige tõsisem õnnetus oli Tennisbergi sõnul mehel, kes vigastas raketti lastes oma parema pöialt.

Peale südaööd pidid valves olnud meedikud abi andma 23- ja 24aastasele noormehele, kes kaklema olid läinud. Tennisbergi sõnul polnud noormeeste vigastused väga hullud: “Kellel mokk lõhki, kellel sinikas.” EMOsse pöördus ka 27aastane mees, kes oli pudeliga vastu pead saanud.

Meedikud pidid 1. jaanuaril turgutama ka purjuspäi magama jäänud 35aastast meest. Mehel tuvastati enam kui 4promilline joove, mida peetakse üliraskeks, surmaga lõppeda võivaks joobeks.

Ülejäänud EMOsse pöördumised aasta viimasel ja esimesel päeval olid Tennisbergi sõnul traditsioonilised: kellel oli kõhu-, pea- või kõrvavalu, kellel palavik või iiveldus, kellel lõi välja allergia. Ette tuli ka olmevigastusi, jala väänamist jms.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments