Ühistu sai jõuluvanalt kingiks fotoreportaaži

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 9
Fotokroonika Haapsalu kaubanduskeskuse ehitusest. Fotod Arvo Tarmula

Jõuluvana Kusti andis eile Haapsalu tarbijate ühistu juhile Raimond Lunevile kingiks 46 kümne aasta vanust fotot.

„Kümme aastat tagasi hakkas ühistu ehitama kaubanduskeskust suuremaks. Tegin sellest pilte alates juunikuust kuni detsembrini. Siin on päris põnev ülevaade, kus alguses on ainult suur prahihunni ja betoonpostid, kuni majakarbi valmissaamiseni,“ ütles Kusti, kodanikunimega Kalle-Kusta Tõnisma.

Lunevi sõnul tähistab praegustes mõõtmetes kaubanduskeskus oma kümnendat sünnipäeva kahe aasta pärast. „2007 hakkasime peale ja 2009, masu ääre peal avasime,“ meenutas ta.

„Minu mäletamist mööda maksis kogu ehitus üle 30 miljoni krooni ja see oli tolle aja kohta väga suur investeering, aga risk õigustas ennast. Praegu tundub see odav,“ ütles Lunev.

Ühistu laiendas kaubanduskeskuse toonase Haapsalu hotelli kohale. „See oli amortiseerunud, katust sisuliselt peal ei olnud ja vesi jooksis läbi,“ meenutas ühistu juht.

Kaubamaja ja hotell on pärit 1970ndate aastate teisest poolest. „Ehitus algas 1976 ja valmis sai mitmes etapis, viimane vist 1979,“ ütles Lunev.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments