Läänemaa ühisgümnaasiumi direktoriks võib saada Ain Iro

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Ain Iro. Foto: erakogu
Ain Iro. Foto erakogu

Läänemaa ühisgümnaasiumi võimalik uus juht on endine Haapsalu haridusametnik Ain Iro, kes töötab praegu Viljandi riigigümnaasiumis matemaatikaõpetajana.

„Praegu ei ole ma veel avaldust esitanud, aga tänase päeva jooksul teen ma seda tõepoolest,” ütles Iro esmaspäeval Lääne Elule.

1974 sündinud Iro on töötanud aastaid Haapsalu gümnaasiumis matemaatikaõpetajana. Seejärel oli ta kaks aastat Haapsalu linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhataja. Pärast Haapsalust lahkumist töötas Iro Jõhvi gümnaasiumis õppealajuhatajana ja oli seal ka direktori kohusetäitja. Praegu on ta matemaatikaõpetaja Viljandis.

„Tahan koju tagasi tulla. Seda mõtet olen mõlgutanud juba mõnda aega. Läänemaa ühisgümnaasiumi direktori koht sobib ka minu erialaga,” põhjendas Iro oma otsust kandideerida.

Kuigi Ida-Virumaa juurtega, ütles Iro, et peab Haapsalut oma koduks. Tal on magistrikraad Tartu ülikoolist ja juhtimiskogemus Haapsalu linnavalitsusest ning Jõhvi gümnaasiumist.

Iro ütles, et otse pakkunud ei ole talle Läänemaa ühisgümnaasiumi juhi kohta keegi.

„Sellest, et koht vabaneb, olin ma muidugi varem kuulnud,” märkis Iro.

Haapsalu volikogu esimees Jaanus Karilaid (Keskerakond) ütles, et Irol on tugeva haridusspetsialisti ja tugeva juhi maine. „Kui selle põhjal vaadata, oleks ta hea valik,” ütles Karilaid.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles ei kommenteerinud Iro kandidatuuri.

„Ma loodan väga, et ikka tuleb kandidaate. Ehk tuleb ka majast seest. Sealt võiks üsna mitmel inimesel olla ambitsiooni,” ütles Haapsalu aselinnapea Liina Põld.

Üks võimalikke kandidaate Läänemaa ühisgümnaasiumi juhi kohale on varem olnud Liina Põld, kes aga ei kandideeri. Samuti on väidetud, et kandideerida võib endine muuseumijuht Rea Raus. Raus ütles Lääne Elule, et kandideerimise plaani tal ei ole.

Liina Põld kuulub komisjoni, mis hakkab kandidaate sõeluma. Kuna Läänemaa ühisgümnaasium on riigikool, siis linnavalitsus on ainult üks osapool direktori valimistel. Otsustav sõna on haridusminister Mailis Repsil, kes kuulub Keskerakonda.

Esmaspäeva keskpäevaks ei olnud Läänemaa ühisgümnaasiumi direktori konkursile laekunud veel ühtegi avaldust. Haridus- ja teadusministeeriumi personaliosakonna asejuhataja Margot Saluse ütles, et see on tavaline, et avaldused laekuvad viimasel paaril päeval. Läänemaa ühisgümnaasiumi direktori konkurss lõpeb täna, 19. detsembril.

„Tallinna ja Tartu koolides on tavaline 7–10 inimest kohale. Läänemaal tuleb kandidaate tõenäoliselt vähem,” ütles Saluse.

Läänemaa ühisgümnaasium on riigikool, mille direktori konkursi korraldab ministeerium, kuid komisjoni kuuluvad ka kohaliku omavalitsuse ja kooli esindajad.

Läänemaa ühisgümnaasiumi juhi koht vabaneb, sest praegune direktor Leidi Schmidt on otsustanud pensionile minna. Uus direktor peaks asuma tööle tuleva aasta 1. veebruarist. Schmidt on ühisgümnaasiumi esimene ja seni ainuke direktor. Kool alustas tööd 2013. aasta septembris.

Komisjon

Raivo Trummal (komisjoni esimees, haridusministeeriumi koolivõrgu osakonna juhataja), Ruth Opmann (koolivõrgu osakonna asejuhataja), Kalle Küttis (koolivõrgu juht), Margot Saluse (personaliosakonna asejuhataja), Liina Põld (Haapsalu aselinnapea, ühisgümnaasiumi hoolekogu esindaja), Hanna-Liina Salumets (ühisgümnaasiumi õpilane ja õpilasesinduse juht), Karmo Kurvits (Võru gümnaasiumi direktor, riigigümnaasiumide direktorite esindaja).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ohoo
6 aastat tagasi

Natuke kummaline pealkiri..konkurss pole veel läbi, hindamiskomisjon pole oma tööd veel teinud aga ometi selline suunatud artikkel.

Kindral
6 aastat tagasi

Kas mõnda lahti lastud päästeameti venda pole siis kuskilt võtta? Kui mujalt ei leia, siis võtke nõva kooli kt endale päriseks!

vastus
6 aastat tagasi

Küsimuse esitaja on õigesti informeeritud.

küsimus
6 aastat tagasi

Kas linnavalitsusest saadeti Iro sellepärast ära,et Täht sinna asemele võtta?

Tea
6 aastat tagasi

Olgu mis on, aga koolidirektor peaks olema ikka meesterahvas, siis naised ei punu niipalju intriige!