Juhtkiri: ebaõnnestunud algus

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Jõulud on kokkusaamise ja kokkuvõtete tegemise aeg sellest hoolimata, kas käiakse koolis, tööl või peetakse pensionipõlve. Just eakatele on see kokkusaamine eriti tähtis, sest aktiivsest tööelust taandumise järel ei kohtagi vanu tuttavaid enam nii sageli. Kui sinna juurde pakutakse ilusat muusikat, on hing rahul. Haapsalus eakatele korraldatud jõulueelne kontsert tõi aga kaasa palju pahameelt: kellele ei meeldinud repertuaar, kellele kontserdi lühidus ja kes kurvastas, et niisama istumiseks ja jutuajamiseks ei antud aega.

Osa sellest kriitikast käib kaasas igasuguse meelelahutusüritusega, sest maitse üle teadupärast ei vaielda. Selge on, et üheski vanuserühmas pole kõik inimesed ühesuguse maitsega: kes ootab Itaalia lembelaulikuid, kes Arvo Pärti. Kindlasti oli ka reedesel kontserdil neid, kellele kava meeldis. Aga kui kontsert, mis nii mõnelegi on aasta oodatuim sündmus ja kuhu kokku tulnud 600 inimese seas on ka Haapsalust kaugemalt rahvast, kestab vähem kui tunni, väärib see kriitikat, kuigi üritus oli tasuta. Sinna juurde veel fopaa kohvikuga, mis suleti juba pool tundi pärast kontserdi lõppu, mistõttu polnud inimestel ka pärast võimalik omakeskis istuda ja juttu ajada.

Jõulukontserdi teema tõstatati ka Facebooki Haapsalu ja Läänemaa grupis. Seal palus maavalitsuse sotsiaalosakonna juhtaja Kersti Lõhmus inimestelt vabandust, et heast soovist ja tahtest pakutud kontsert paljudele pettumuse valmistas. Vaevalt et korraldajad asja päris nii mõtlesid ja ainult linnukese pärast tegid. Pigem kuulub juhtunu kategooriasse: tahtsime parimat, aga läks nagu alati.

Enne äsjast omavalitsuste ühinemist pidid omavalitsusjuhid just konservatiivseid pensionäre kõige kauem veenma, et nende elu ei lähe suuremates valdades kuidagi halvemaks. Just äsja pahandasid Nõva pensionärid, et neile ei tehta oma jõulupidu, ja Ridala eakatele ei meeldinud, et nad peavad Haapsallu kontserdile tulema. Küllap said nende hirmud, et nad enam omavalitsusjuhtidele nii palju korda ei lähe, reedeselt kontserdilt kinnitust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
külastaja
6 aastat tagasi

See kontsert oli suur pettumus,inglise keeles,kontsert väga lühike,isegi puhvetit ei olnud.Tundub et korraldajad ei oska oma tööd üldse teha.Loodan,et linnapea teeb oma järeldused.

Jõuluootusest nii ja naa
6 aastat tagasi

Kontsert oli tegelikult hea, ainult aeg ja üritus olid valed. Aga mind pani täna mõtlema sootuks maisem asi kui hingehoid ja meelalahutus. Kuhu me oleme jõudnud, selle hirmsa tormamisega. Käisin täna Jaama tänava Rimis odavat kala ostmas. Peale väikest selgitust sain selle kala mida ma just tahtsin. Ka väikesed tehnilised operatsioonid lahendasime müüjaga lõpuks ära. Nimelt palusin ma hakatuseks väiksmat kala poolitada ja kala pea mulle eraldi kotti pakkida. Ainult hinge jäi kripeldama alandus mida pidin taluma. Alustuseks teatati mulle, et kala on liiga väike ja müüja ei poolita seda. Siis teatas kõrvalseisev naistöötaja et müüjad tohivad teha ainult teatud… Loe rohkem »

muie
6 aastat tagasi

Turule…..

Jürka
6 aastat tagasi

Kirjuta oma kalaostmisest raamat ja tõlgi seitsmesse keelda. Saab kogu inimkond teada, kui loll sa oled. Järgmine kord lase konserv kassapidajal kolmeks teha.

taat
6 aastat tagasi

Kaval, ah: kala hind 7 eurot/kg, aga filee 15eurot/kg ja arvasid, et las müüja fileerib ära!

Kodanik
6 aastat tagasi

Ainult tumbad ostavad poest seda rõvedat mädakala. Kes ise kala püüdnud pole, ega siis aru saagi, et see poe oma on täielik saast.
Kus sa tead kaua see seal letil olnud on? Võibolla vahepeal pestakse läga maha ja pannakse uuesti müüki.