Kohus võttis Eesti Raudtee juhatuse liikme Fedorenko vahi alla

BNS

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Harju maakohus võttis laupäeva õhtul vahi alla Eesti Raudtee juhatuse liikme Sergei Fedorenko, keda kaitsepolitsei (kapo) kahtlustab altkäemaksu võtmises, teatas BNS.

Fedorenko vahistamist taotles riigiprokuratuur ja kohus oli sellega päri. Ühtlasi vahistas kohus eeluurimise ajaks ka altkeämaksu andmises kahtlustatava, ülejäänud kahtlusaluseid ei vahistatud.

Kapo pidas Fedorenko kinni reedel. Kuriteokahtlustused on seotud Fedorenko tööülesannetega. Samuti peeti siis kinni altkäemaksu andmises kahtlustatav ettevõtja ning kaks altkäemaksu andmisele kaasa aidanud isikut.

Kriminaalmenetlus on alustatud karistusseadustiku paragrahvide alusel, mis käsitlevad altkäemaksu andmist ja võtmist.

Kapo ametnikud viibisid teedel ka terminalioperaatori Vopak E.O.S. ja selle tütarettevõtte E.R.S. bürooruumides tutvudes E.R.S.-i tegevust puudutava dokumentatsiooniga – mõlemad ettevõtted lubavad seejuures ametkondadega koostööd teha.

Kahtlustusi pole Vopak E.O.S.-i ega E.R.S.-i suhtes esitatud, ent samas pole neil toimunu kohta võimalik ka kommentaare anda, teatas Vopak BNS-ile.

Kriminaalmenetlust viib läbi kaitsepolitseiamet ning juhib riigiprokuratuur.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments