Hendrik Roonemaa: vahetage kiiresti oma netiparoolid ära

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Infotehnoloogia ekspert ja portaali geenius.ee Hendrik Roonemaa soovitab kõigil Eesti inimestel oma internetiparoolid kiiremas korras välja vahetada, sest reedel avalikustatud leke on arvatust märksa suurem, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

“Igaks juhuks peaks iga eesti inimene täna oma paroolid ära muutma. Igal pool, kõik vanad paroolid, mis kasutuses, tuleks kohe praegu välja vahetada,” rääkis Roonemaa Vikeraadiole.

Ta lisas, et kogu leke oli oluliselt suurem, kui välja paistab. “Kunagi lekkisid paroolid krüptituna, lahti tehtui neist vaid osa,” lisas Roonemaa, selgitases, et kui kellegi paroole pole praegu avalikustatud, siis homme võivad need juba olla.

Roonemaa soovitas kasutada programmimänedžeri ja kaheastmelist paroolituvastust.

Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) intsidentide lahendamise osakond (CERT) teavitas eile ligi 200 000 eestimaalast nende tööandja kaudu sotsiaalmeedia konto paroolide lekkimisest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
irooniaga
6 aastat tagasi

neid paroole on juba nii palju,et varsti tuleb vist seinale suur plakat teha,kus kõik kirjas.