Peeter Oja esitleb Haapsalu Apollos oma uut teost „Kuidas kirjutada raamatut“

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

 

 

 

 

 

 

 

Peeter Oja. Foto: ekraanitõmmis raamatu tutvustusvideost

Laupäeval esitleb näitleja ja koomik Peeter Oja Haapsalus Apollo raamatupoes oma humoorikat teost “Kuidas kirjutada raamatut”.

Peeter Oja on avara perspektiiviga vananev uustulnuk kirjanduslikus maailmas, öeldakse raamatu tutvustuses. Seni on tema sulest ilmunud ülimalt konsentreeritud eluloo raamat-brošüür pealkirjaga „Peeter Oja elulugu“, mis võeti lugejate poolt vastu tormiliste ovatsioonidega. Oma esimeses täiemahulises teoses, „Kuidas kirjutada raamatut.“, kirjeldab Oja mängleva kergusega raamatu kui kirjandusliku kogumi sündi.

Selles teoses, oskuslikult nurki ümardades, julgustab autor isegi kirjandusest kaugel seisjaid sulge haarama. Peeter Oja, keda laiem avalikus tunneb ka kui mõttelendude suurmeistrit, suudab igasuguse avalik-õigusliku juriidilise isiku toetuseta purustada müüdi, justkui sõnalooming oleks vaid väljavalitutele.

Kätte on jõudnud aeg, mil kõik tuntud eestlased, kes parasjagu jõulutuurile ei sõida, hakkavad välja andma raamatuid. Samas võib paljudele olla siiski ebaselge, kuidas seda raamatut ikkagi kirjutada.

Sellele küsimusele saab vastuse homme kell 14 Haapsalu Kaubamaja Apollos.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments