Vene kohus mõistis Eesti ärimehe spionaaži eest 12 aastaks vangi

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee


Pilt: Wikipedia

Moskva linnakohus mõistis Eesti lennundusärimehe Raivo Susi süüdi spionaažis ning karistas teda 12 aasta pikkuse vangistusega range režiimiga koloonias, edastas Interfax.

Kohus mõistis Raivo Susi süüdi Venemaa kriminaalkoodeksi spionaaži käsitleva paragrahvi alusel ning mõistis talle 12 aasta pikkuse vabadusekaotuse range režiimiga koloonias, seisab esmaspäeval avalikustatud kohtuotsuses.

Interfax märgib, et kohtuprotsess ei olnud avalik.

Susi on kategooriliselt eitanud igasugust spioneerimist.

Susi advokaadi Arkadi Tolpegini sõnul leidsid kõik tegevused, milles FSB Susit süüdistas, aset aastatel 2004.–2007.

FSB pidas Susi kinni eelmise aasta veebruaris Moskvas Šeremetjevo lennujaamas, kui ta oli teel Tallinnast Tadžikistani.

Susi ajas endise NSV Liidu alal laiaulatuslikku lennundusäri. Interneti allikate andmetel kuulub Susile mitu Eesti ettevõtet, mis tegelevad õppe-raktiivlennukite kokkupanemise, remondi, teenindamise ja müügiga. Tema klientideks olid Venemaa, Suurbritannia, USA ja Lääne-Euroopa lennundusklubide miljonäridest liikmed. Ka rendib Susi firma Aerohooldus OÜ kaitseväele kahte õppehävitajat L-39. peks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments