Ministeerium saatis kooskõlastamisele 500-eurose alampalga eelnõu

BNS

Foto: Arvo Tarmula

Sotsiaalministeerium saatis kooskõlastusringile miinimumpalga eelnõu, millega tõuseb järgmisest aastast alampalk 500 euroni.

“Alampalk on viimastel aastatel tõusnud ligi kaks korda kiiremini kui keskmine palk, mis on vähendanud sissetulekute ebavõrdsust ning parandanud kümnete tuhandete inimeste elujärge. Tunnustan tööandjaid ja ametiühinguid selle eest. Ehkki järgmise aasta kokkuleppe ambitsioon on madalam, on siiski hea meel, et kokkuleppele jõuti. Lisaks on järgmisel aastal alampalk esmakordselt terves ulatuses maksuvaba,” ütles tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski pressiteate vahendusel.

Eelnõu tugineb Eesti Ametiühingute Keskliidu ja Eesti Tööandjate Keskliidu vahel 26. oktoobril 2017. aastal sõlmitud kollektiivlepingul, millega sotsiaalpartnerite keskorganisatsioonid leppisid kokku töötasu alammäära tõstmises 2018. aastal. Vastavalt töölepingu seadusele kehtestab valitsus määrusega kindlale ajaühikule vastava töötasu alammäära, millest madalamat tasu ei või töötajale maksta. 


2012. aastal oli töötasu alammäär 290 eurot, 2013. aastal 320 eurot, 2014. aastal 355 eurot, 2015. aastal 390 ning 2016. aastal 430 eurot. Sellel aastal on alampalk 470 eurot.

Eelnõu esitatakse kooskõlastamiseks ministeeriumidele ja arvamuse avaldamiseks Eesti Ametiühingute Keskliidule, Teenistujate Ametiliitude Keskorganisatsioonile TALO, Eesti Tööandjate Keskliidule, Eesti Kaubandus-Tööstuskojale, Eesti Personalitöö Arendamise Ühingule PARE, Eesti Linnade Liidule ja Eesti Maaomavalitsuste Liidule.

Määrus jõustub 1. jaanuaril 2018. aastal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments