0

Jõulukaartide saatmisel tuleb aadressiga tähelepanelik olla

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haldusreformi tõttu muutus Eestis üle poole miljoni aadressi, mistõttu tuleb postiga jõulukaarti saates aadressi märkimisel olla tähelepanelik.

Maa-amet on kõik muudatused kandnud ameti geoportaalis olevasse aadressiteisendajasse.  Maa-ameti pressiesindaja sõnul tuleb aadressiga eriti tähelepanelik tuleb olla nende piirkondades, kus toimusid omavalitsuste liitmised. Sealjuures Haapsalu, Paide, Tartu, Pärnu ja Narva-Jõesuu on sama nimega esindatud nii omavalitsuse kui asustusüksusena. See tähendab, et uutes ametlikes aadressides kordub sõna “linn” kaks korda.

Lääne Maakonna Keskraamatukogu

Posti 3

Haapsalu linn

90502 Haapsalu linn

Lääne maakond

Tavasuhtluses ei ole üldjuhul linna nime vaja dubleerida, kuid ametlikes asjaajamistes on see hädavajalik, sest näiteks endise Haapsalu omavalitsusliku linna piirides on nüüd asustusüksus ehk omavalitsuse sisene linn. Samuti hakatakse mõne küla aadressis nimetama linna.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz