0

Vesi uhtus Peraküla rannas hulga liiva merre

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Peraküla lauge ranna asemele on tekkinud liivajärsak. Foto Kaidi Silver-Schöebe

Vesi uhtus Peraküla rannas vette suure koguse liiva, tekitades senise lauge ranna asemele liivaastangu – astang muutub Perakülast Spithami poole järjest kõrgemaks.

Nõva elanik Kaidi Silver-Schöbe ütles, et pole varem Perakülas midagi sellist näinud.  „Enne läks liivariba laugelt mereni, aga nüüd on 1-2meetri kõrgune astang. Kaugelt jääb mulje nagu oleks keegi kopaga kaevanud,” kirjeldas ta Perakülas avanevat pilti.

Silver-Schöebe lisas, et varem on küll kõrgevega meri kaldrohuni ulatunud, kuid sellist liiva vetteuhtumist ta ei mäleta. „Võib-olla on laine visatud vesi hakanud järsaku ääre taha kogunema, liiva püdedaks muutnud ja nüüd viis laine selle merre,” arutles ta liivajärsaku tekkimise võimalike variantide üle.

ERRi veebiprortaalile Perakülas nähtut kirjeldanud Triin Loogma vahendas kalameeste juttu, kelle sõnul toimus liiva uhtumine kolmapäeval, kui oli suur torm ja tuule kiirus kohati 27m/s.

Vaisi külas elav Silver-Schöebe ütles, et läinud nädalal ta eriliselt suurt tormi tähele ei pannud.

Fotod Kaidi Silver-Schöebe

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz