0

Palo meelemuutus läks Läänemaale maksma 15 000 eurot

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Urve Palo. Foto Arvo Tarmula

Lääne-, Järva- ja Raplamaa omavalitsused maksid OÜ Topestile Digikonna kiire maainterneti projekti vedamise eest 53 000 eurot, sellest Läänemaa omavalitsused 15 000 eurot.

“Raplamaa osa oli 25 000, Läänemaal 15 000 ja Järvamaal 13 000 eurot,” ütles Topesti juht ja projekti eestvedaja Olav Harjo.

Projekti kutsusid riigi julgustusel ellu omavalitsused, et kogutaks kokku võimalikult palju kiire interneti sooviavaldusi maalt ning projekteeritaks ja veetaks soodsa hinnaga internetikaabel kodudesse. Riik pidi üle Eesti sarnaseid projekte toetama kokku 20 miljoni euroga, mis projekti eestvedajate hinnangul pidi katma kolmandiku projekti kuludest.

Möödunud nädalal selgus, et IT-minister Urve Palo on muutnud meelt ja raha Digikonna sarnastele ühendustele jagamise vahel korraldab üle-eestilise hanke, millest võtavad osa suured firmad. Sisuliselt nullis see Digikonna projekti.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz