Fotogalerii: TLÜ Kalev põrmustas Haapsalus kasahhi vastased

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 34
TLÜ Kaleviga liitunud Senegali korvpallur Bamba Fall tõi eile 17 punkti. Fotod Arvo Tarmula

TLÜ Kalev sai teisipäeval Haapsalus peetud Balti liiga mängus kindla 73:42 võidu Kasahstani klubi Atyrau Barsy vastu.

Enne mängu oli olukord intrigeeriv. Tallinna Linnaülikool Kalevi juhid olid samal päeval vallandanud peatreener Raido Roosi, sest klubi oli meistrivõistluste hooaega alustanud kolme kaotuse ja vaid ühe võiduga.

Atyrau Barsyd peetakse Balti liigas sabassörkijaks, kuid pühapäeval said nad jagu tugevast Tartu Ülikoolist.

Tallinlased kutsusid peatreeneri kohusetäitjaks tagasi Kalle Klandorfi, kelle käe all näitasid kalevlased Haapsalu Wiedemanni spordihoones ülimat enesekindlust.

Juba esimestel minutitel tabas Kaido Saks kolm kolmepunktiviset ja esimese veerandaja keskel juhtis Kalev 15:5. Veerandaja lõpuks oli tallinlaste eduseis juba 22:11.

Pärast poolteiseaastast pausi Kalevit juhendanud Kalle Klandorf andis pea kõigile oma meestele võimalusi, esimese kümne minuti jooksul käis väljakul kümme meest.

Teisel veerandajal vahe muudkui kärises. Vastaste üks liidreid Nenad Milosevic, kes oli Tartu vastu visanud 20 punkti, sai Haapsalus oma esimese punkti kirja alles esimese poolaja lõpus vabaviskest. Avapoolaja võitis TLÜ Kalev 38:19.

Teise poolaja alul paranes Barsy mäng, aga Kalevile ohtlikult lähedale ei jõutud. Lõpuks sai TLÜ Kalev kirja suure võidu 73:42. Resultatiivseimad mängijad olid Kalevil Kaido Saks ja Bamba Fall 17 punktiga, Djordje Dzeletovic lisas 13 ja Kristo Saage 12 punkti. Saagelt ka 9 lauapalli ja 5 korvisöötu.

Dmitrii Ezhov tõi Barsyle 14 punkti ja Konstantin Glazyrin  13.

See oli nii Barsyle kui ka TLÜ Kalevile Balti liiga B-alagrupi teine mäng. TLÜ Kalev läks kahe võiduga alagrupi liidriks, Barsy on seitsme võistkonna seas võidu ja kaotusega kolmas.

Balti liigas mängivad kõik võistkonnad oma alagrupikaaslastega kaks mängu ja edasi veerandfinaali pääsevad kummagi alagrupi neli paremat. Veerandfinaalid algavad 28. veebruaril.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments