1

Postimees: Digitee ootab ministrilt kümnete tuhandete eurode hüvitamist

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Minister Urve Palo. Foto Arvo Tarmula

Selleks ajaks kui IT-valdkonna minister Urve Palo möödunud nädalal teatas, et kiire interneti „viimane miil” maakodudesse ehitatakse üle riigi ühe ettevõtte poolt, jõudis ka Lihulas ja Hanilas tegutsenud Pärnumaa Digitee projekt kulutada 50 000 – 100 000 eurot, kirjutab Postimees.

Kaks aastat tagasi ärgitas Urve Palo (SDE) valdu selgasid kokku panema, et nood ühendaksid ühisel jõul ülikiire interneti valguskaabli põhivõrgu maakodude ja -ettevõtetega. Palo lubas kolmandiku sellest kallist tööst kinni maksta, milleks riigil olevat 20 miljonit eurot kaheks aastaks.

Pärnumaa Digitee oli esimene omavalitsuste loodud projekt. Digitee üks eestvedaja, Pärnumaa omavalitsuste liidu juhatuse esimees Lauri Luur ütles ministri meelemuutusest kuuldes Pärnu Postimehele, et Pärnumaa vallad on Digiteele kulutanud juba 50 000 – 100 000 eurot ja jäävad nüüd samuti ootama, et valitsus nende tehtud töö kuidagi hüvitaks.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Oskar
Oskar

Kui digitee kunagi valmis saab, on selle kiirused ajast ja arust.

wpDiscuz