1

Jaanus Karilaiust saab järgmine Haapsalu volikogu esimees

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee


Urmas Suklese ja Jaanus Karilaiu sõnul on HaRi ja Keskerakond võrdsed partnerid. Foto: Lemmi Kann

Pühapäeva hilisõhtul, kui valimistulemused teatasid Haapsalu linnapea Urmas Suklese ja tema valimisliidu HaRi mäekõrgusest edust teise tulemuse teinud Keskerakonna ees, ruttasid Keskerakonna Läänemaa piirkonna juht Jaanus Karilaid ja linnapea kandidaat Peeter Vikman HaRi valimispeole uues võimuliidus kokku leppima.

Esimesel kiirel koalitsiooninõupidamisel kaardistati põhimõttelised kokkulepped ära. Üks kokkuleppetest on, et võim jaotatakse võrdselt pooleks. Vikman möönis, et see on osa HaRi poolt makstavast hinnast selle eest, et Keskerakond ei läinud kaasa konkurentide pakkumisega Sukles ja HaRi üksi opositsiooni jätta ja Vikmanist linnapea teha.

„Aga mitte ainult. Keskerakond on peaministrierakonnana kanal Haapsalu ja parlamendi vahel. HaRil seda kanalit ju enam pole,“ rääkis Vikman.

Kokkuleppe üks osa on ka, et Karilaid saab Haapsalu linnavolikogu esimehe koha ja Vikman jätkab aselinnapeana. Selles, kuidas ülejäänud kohad jaotuvad, lepitakse kokku lähipäevil. Kuigi HaRi sai valijatelt 12 mandaati ja Keskerakond vaid viis, kinnitas Sukles, et HaRi ja Keskerakond on võrdsed partnerid.

Linnapea sõnul suuri erimeelsusi HaRi ja Keskerakonna ridades pole, seega peaks koalitsioonileping sündima üsna valutult ja kiiresti. Selle keskmeks saab olema Haapsalu ja Ridala ühendamine mitte ainult formaalselt, vaid ka sisuliselt.

„See on väga suur muutus ja see tuleb väga hästi ära teha. Me peame tõestama, et suhtume lugupidavalt praegu natuke ärevuses olevatesse Ridala inimestesse. Ma usun, et nad näevad juba mõne päeva pärast, et me peame oma sõna,“ ütles Sukles.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
seda et
seda et

Mind ka huvitab, mis kell sellel haridusnõunikul tööpäev hakkab ja mis kell on tööpäeva lõpp? Linnaaametnikule peaks mingid reeglid ikka kehtima.

wpDiscuz