0

Hardi Rehkalt: erakond ja maailmavaade mängib rolli

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Hardi Rehkalt. Foto Arvo Tarmula

Lääne-Nigula vallavolikogus kolm kohta saanud EKRE nimekirja esinumber Hardi Rehkalt leiab, et hea tulemuse taga on erakonna üldine populaarsus.

Rehkaldi sõnul on võib EKRE tulemusega igati rahule jääda: „Kaks-kolm kohta lootsime ja see ka tuli.” Edu võtmeks pidas ta ühelt poolt õnnestunud nimekirja, mis kahe suurema konkurendiga võrreldes ülemäär pikk ei olnud, teisalt aga EKRE populaarsust. Rehkaldi sõnul helistas talle mitu inimest, kes teatas, et hääletavad just nimelt EKRE nimekirja poolt. Ta lisas, et üks kaalukeeli oli ilmselt ka see, et IRL loobus oma nimekirjaga välja tulemast.  „Räägitagu mis tahes, aga maailmavaade ja erakonna nimi ikka mängivad rolli,” oli Rehkalt kindel.

Oma isikliku tulemuse, 153 häält eelmise korra 36 vastu, kohta ütles Rehkalt, et sellega on ta väga rahul.  „Martna vallas pole keegi nii palju hääli saanud,” lisas ta.

Sarnaselt konkurentidele oli Rehkaldil hea meel selle üle, et kõigi liituvate piirkondade esindajad volikokku pääsesid. Ta tunnistas, et näiteks Nõvale ei julgetud volikogukohta prognoosida, kuid valimistulemus näitab, et eri nimkeirjades pääses Nõvalt volikokku isegi kaks inimest.

Lääne-Nigula valimistulemusi kommenteerides sõnas Rehkalt, et sotsidele oleks ta enne valimisi pakkunud ühte-kahte kohta rohkem. „Ja arvasin, et ka Keskerakond on ikka pildi,” ütles ta.

Ühinenud Kogukondade valimisvõidu kohta ütles Rehkalt, et 14 kohta on siiski üsna napp ülekaal. „Ma soovitan neil spordiga tegeleda ja pikki reise mitte planeerida,” viskas ta nalja. Rehkalt lisas, et tegelikult ootab liitumise ja maavalitsustelt ülesannete ülevõtmisega volikogul väga tihe tööperiood ja ta loodab, et mingit kaklust volikogus ei tule.

Küsimusele, kas Ühinenud Erakonnad peaksid volikogu esimehe koha endale jätma või opositsioonile andma, vastas Rehkalt. „Mõistlik oleks kui nii vallavanem kui ka volikogu esimees on ühes paadis.”

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz