0

Kullamaa vald: rohkem oma inimesi volikokku

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kullamaa vallamajas avatud valimisjaoskond tõi meelde omaaegsed valimised: pärast hääle andmist oli kõrvalruumis võimalik võtta tass kohvi ja maitsta Liivi kandist pärit Kadri küpsetisi.

“Vald kutsus, et tulgu ma tehku kohvikut,” rääkis rõõmsameelne Kadri, kes oli valijate heaks keetnud-küpsetanud terve eelmise päeva. “Mõne tunni jõudsin ikka magada ka,” lisas ta.

Kaks Kullamaa prouat hakkasid oma kohviga ühele poole saama. “Suur vald ei ole hea vald, nad ei tea, mis külades toimub,” on prouad tuleviku suhtes skeptilised. “Vallavalitsus on Taeblas, sinna tavainimene ei satugi.”

Siiski on mõlemad naised seda meelt, et siiani on Kullamaa vald kenasti hakkama saanud ja kõik vajalikud teenused on ikka Kullamaal seni saadaval – kool on, apteek töötab vähemalt ühel päeval nädalas, postipunkt jne. Ainult sularahaga on probleeme, seda peab sõitma Ristile välja võtma ja kui SEB klient oled, siis lausa Haapsallu või Märjamaale.

Kohvikupidja Kadri kinnitab vahele, et tänagi on mitmel inimesel jäänud ost sooritamata, sest pole sularaha.

Kullamaa valimiskomisjoni esimees Katrin Viks ütles, et lõunaks oli Kullamaal hääletanud juba 49,3 protsenti valimisnimekirja kantutest.

“Kullamaal on valimisosalus alati kõrge olnud. Ma arvan, et jääb sel korralgi samasse skaalasse – 60% kanti,” ütles Viks. Ta lisas, et siiski on ka ilus päiksepaisteline ilm andnud oma osa sellesse, et hommikupoolikul oli jaoskonnas aktiivne liikumine. “Kui vihma ladistaks, siis võib-olla ei viitsiks inimesed kodust välja tulla.”

Valimiskomisjoni liikmete sõnul paistab kõrvalt, et valima tulnutel on kodutöö tehtud ja kabiinis käiakse vaid oma otsust vormistamas. Enamasti on inimesed seda meelt, et mida rohkem oma inimesi uude volikokku saab, seda rohkem Kullamaa häält kuulda on.

Fotod Tarmo Õuemaa

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz