0

Haapsalu linnavalitsuse teated

Kylaline

info@le.ee

Haapsalu linn müüb elamukrunti

Haapsalu linn müüb elamukrunti Paralepas Ungru tee elamukvartali arenduspiirkonnas. Krundile on rajatud juurdepääsuteed, elekter ning vee- ja kanalisatsioonivarustus. Hinna sees on kommunikatsioonidega liitumine.
Müük toimub elektroonilise enampakkumise teel www.osta.ee keskkonnas. Oksjon kestab 6. oktoobrini. Lisainfo tel +372 5344 5699.

Kehtestati detailplaneeringud

Haapsalu linnavolikogu 29.09.2017. a otsusega nr 258 kehtestati Lihula mnt, Mulla ja Staadioni tänava vahelise ala detailplaneering Haapsalu linnas.
Planeeringuala tervikuna hõlmab u 78 800 m2 ala. Planeeringuga on kavandatud Lihula mnt 10c krundi jagamine Lihula mnt 10b, 10d ja 12 kruntide vahel.
Planeeritud on ühiskondlike ehitiste maa krunt pindalaga 13 794 m2 (Lihula mnt 12), millele on määratud ehitusõigus koolihoone(te) püstitamiseks. Krundi suurim lubatud ehitisalune pind on 5100 m2, hoonete suurim lubatud kõrgus on 15,5 m, korruselisus kuni 3, hoonete arv 3, katusekalded 0–30 kraadi. Lihula mnt 12 krundil asuv Nikolai kooli hoone on planeeritud lammutada, kolmekorruselise koolihoone võib säilitada, renoveerida või vajadusel lammutada. Planeeritud on haljastuse ja heakorra põhimõtted, tehnovõrkude põhimõttelised asukohad ning parkimine krundil.
Planeeritud transpordimaa krundile pindalaga 2203 m2 (Lihula mnt 10d) on kavandatud juurde 26 parkimiskohta.
Planeeringuga on muudetud ühiskondlike ehitiste maa krundi Lihula mnt 10b piire ja pindala (planeeritud pindala 37 497 m2), kuid lisahoonestust linna staadioni krundile ei ole planeeritud.
Mulla ja Staadioni tänava staadionipoolsele küljele on kavandatud kergliiklustee.
Kehtestatud planeering on kooskõlas Haapsalu linna üldplaneeringuga.
Planeeringu koostas projekteerimisbüroo OÜ Hendrikson & Ko.

————————————————–

Haapsalu linnavolikogu 29.09.2017. a otsusega nr 260 kehtestati F. J. Wiedemanni tn 5//7, 11 kruntide detailplaneering Haapsalu linnas.
U 4000 m2 suurune planeeringuala asub muinsuskaitsealal. Planeeringule koostati detailplaneeringu muinsuskaitse eritingimused.
Detailplaneeringuga on kavandatud F. J. Wiedemanni tn 5//7 ja 11 kinnistute jagamine. Linnale kuuluv F. J. Wiedemanni tn 11 kinnistu jagatakse kolmeks krundiks: ühiskondlike hoonete maa krundiks, kus asub olemasolev lasteraamatukogu hoone; transpordimaa krundiks, mis võimaldab 8 krundile juurdepääsu avalikult tänavamaalt; elamukrundiks, kus praegu asuvad amortiseerunud kuurid. 400 m2 pindalaga elamukrundile on määratud ehitusõigus ja arhitektuursed ehitustingimused, mille alusel püstitada lammutatavate kuuride asemele uus vanalinna sobiv väikesemahuline üksikelamu (suurim ehitistealune pindala 150 m2, hoonete suurim kõrgus 7,5 m, hoonete arv 1). Hoonestatud F. J. Wiedemanni tn 5//7 kinnistu jagatakse kaheks elamukrundiks, nii et kummalegi krundile jääb elamu ja abihoone.
Kehtestatud planeeringuga muudetakse Haapsalu linna üldplaneeringut: osa linnale kuuluvast ühiskondlike hoonete maast muudetakse transpordimaaks, et võimaldada naaberkruntidele vajalikud sissesõidud.
Planeeringu koostas projekteerimisbüroo OÜ Argepo.

Haapsalu linnavalitsus

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz