0

Eesti Ekspress: kaks naist said Vormsi saarel poole päevaga 239 puuki

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eesti Ekspress

Ajakirjanik Madis Jürgnen kirjutab Eesti Ekspressis, kuidas ta Tervise Arengu Instituudi teadurite, puugiuurijate Kairi Värvi ja Reet Rumvoltiga Vormsi saarel puuke otsimas käis.

Teadlased kogusid saarelt poole päevaga 239 võsapuuki – 17 täiskasvanud emast, 14 isast ja 207 noort puuki ehk nümfi. Ja ka ühe larvi ehk puugivastse. Kui paljud neist kannavad entsefaliidi- või borrelioositekitajaid, selle uurimine võtab veel aega.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz