1

Holger Roonemaa: suurim oht sõnavabadusele

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

 

Autoriteetse sõnavabadusjuristi Floyd Abramsi hinnangul ei ole sõna- ja väljendusvabaduse kõige suurem oht mitte paremäärmuslased, vaid tavaliste 20. aastates tudengite liberaalne ja n-ö progressiivne põlvkond, kirjutab ajakirjanik Holger Roonemaa ERRi uudisteportaalis.

Roonemaa kirjutas, et Abramsi hinnangul ei ole sõna- ja väljendusvabaduse kõige suurem oht sugugi mitte paremäärmuslased, vaid 20. aastates tudengid, sest just see, enamasti liberaalne ja n-ö progressiivne põlvkond on kõige jõulisemalt teiste arvamuste kuulamise ja eetrisse laskmise vastu.

Abramsi arvamus meenus mulle, kui lugesin reaktsioone riigikogus toimunud demokraatiateemalisele arutelule, märkis Roonemaa. Pole tähtis, kui palju oli Jaak Printsi ettekande eesmärk just EKREt hirmu õhutamise eest kritiseerida, ent Helmede solvumine on mõistetav. „Kas pole EKRE-teemalise paanika külvamine iroonilisel kombel seesama hirmu õhutamine, millest Prints oma kõnes rääkis?” küsis Roonemaa.

Roonemaa märgib, et EKRE on osa Eesti poliitilisest süsteemist (14protsendine toetus). „Ei oleks tark anda nendele inimestele signaali, et nendega ei arvestata, et neid ei kuulata,” märkis Roonemaa.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
uskmatu toomas
uskmatu toomas

Kui me täna noortele korralikult õpetame minevikku loe.ajud korralikult ära peseme,siis täiskasvanuna on nad väga sõnakuulelikud kodanikud kellele valed mõtted ei tule isegi unes peale.

wpDiscuz