Heino Tamm: igatsus tõeliselt rohelise linna järele

Heino Tamm. Foto: erakogu

Heino Tamm

Haapsalu võib pidada end uhkusega roheliseks linnaks ja vaade piiskopilinnuse vaateplatvormilt vaid kinnitab seda: kohati on raske näha puude taga linna. Rohealad on kujunenud üheks Haapsalu visiitkaardiks. Ka keskmine linnakodanik peab tänast Haapsalut roheliseks linnaks, kriitiline kodanik aga muretseb rohealade ühetaolisuse ja vähenemise pärast.

Eestis pole just palju linnu, kus pargid ja haljasalad sedavõrd hästi hoonestatud kvartalite vahele sobituvad. Loodust ja rahu armastavale inimesele on siin õhku ja avarust. See on suur väärtus, mida tuleb hoida ja ära kasutada.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
heinoke
2 aastat tagasi

oli ju aastakümneid kommunaali asjapulk, kes seda asjandust siin “juhtis” roheliseks, lillaks ja teab mis värvi veel

Krl
2 aastat tagasi

Tuhkagi ta roheline linn on. See “linn” ei ole juba aastakümneid mitte ühtegi puud istutanud. Mitte ühtegi alleed, mitte midagi rohelist. Ainult raiunud on. Kui võrrelda näiteks Haapsalut Pärnuga, kus on igale tänavale üritatud alleed tekitada või kui võrrelda kasvõi Tallinnaga, või Tartuga, siis Haapsalu jääb suurelt häbisse. Meie linnaisadel ei ole raha, soovi ega tahtmist rohelusega tegeleda, mõteldakse üksnes autode, mitte kodanike peale.

Roheline
2 aastat tagasi
Reply to  Krl

On sul halb olla? Palun, ära lahmi sisutult, tee silmad lahti.

Mati
2 aastat tagasi

Nii ta oli jah. Veel paar kuud tagasi oli Haapsalus ilus roheline peatänav. Nüüd on see hävitatud, varsti on ka seal vaid kivi ja betoon. Pisitasa on kadunud ka teised rohealad, kolledži eest, raudteejaama juurest jne… Haapsalu on saanud endale loodusvaenuliku linna maine, kulub mitmeid aastaid enne kui see õnnestub maha pesta… Kehvalt valitsetud me linn, mis teha.

Mõte
2 aastat tagasi
Reply to  Mati

Väljaspool Haapsalut ei pea inimesed küll Haapsalut kehva mainega linnaks. Seda kehva ja loodusvaenulikku mainet üritavad oma kodulinnale mingil põhjusel innukalt juurde pookida oma kodanikud. Miks, sellest aru ei saa. Ma pole kohanud veel ühtki oma tuttavat või tuttava tuttavat, kes oleks Haapsalu külaskäigu järel kaevelnud või sarkasmiga sellest imelisest linnast rääkinud. Kõik on vaimustuses.

küll
2 aastat tagasi

afgaanid varsti siin elu elavdavad

uskmatu-toomas
2 aastat tagasi

Linnal pole viga midagi kui pisitasa kõpitsetakse,parendatakse aga kunagist hiilgust enam kunagi tagasi ei saa !
Selles allakäigus saab süüdistada esmalt meie riigi valitsusi mis jätsid “ääremaad” omapäi kolides oma ametkonnad suurematesse keskustesse.
Nüüd aga võideldakse ääremaastumise vastu Toompeal sooja õhu võngutamisega mis ei ole eriti tulemuslik !

igav liiv
2 aastat tagasi

ja tühi väli