Pühapäeval tuleb Matsalus rattamaraton

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

matsalu1

Matsalu rattamaratoni start. ERAKOGU

Eeloleval pühapäeval toimub Marimetsa Kapi kuues etapp Matsalu X rattamaraton. Kavas on kaks põhidistantsi, pikk ja lühike, ja loomulikult ka lastesõidud. Põhidistants on 44 km, lühema põhisõidu distants 20km ja lastesõidud vastavalt vanusele 2km, 1km ja 200m.

Start ja finiš on Kirblas. Kell 10 alustatakse stardimaterjali väljastamisega ja viimaste registreerimistega. Päeva esimesed staarid selguvad lastesõitudel. Kell 10.45 toimub laste proovisõit. Kell 11 alustab esimene sõit. Alustatakse vanematest lastest.

Põhidistantsi 44 km pikkusele sõidule antakse start keskpäeval kell 12. Lühem põhidistants, 20 km pikkune sõit, järgneb neile veerand tundi hiljem ehk 12.15.

Sõidu maastik on taaskord väga mitmekesine. Läbitakse kruusateid, sõidetakse loodusliku jõeluha serval, paepealsel karjamaal, vanadel teekohtadel, põldudel, metsaradadel ja ka asfaltkattega kergliiklusteel. 

Rajameistrite sõnul on lühem põhidistants jõukohane enamikele harrastajatele. Mõlema põhidistantsi start kulgeb mäest alla. Pikemal distantsil ootab ees aga rohkem raskusi. Näiteks läbitakse Matsalu märgala. Vihmasadu muudab raja raskemaks.  

„Nautige Matsalu loodust ja kauneid kõrgeid vaateid kaugusesse!” soovitavad rajameistrid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments