Advokaat taotleb Tarankovi tapjale kergemat karistust

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Tarankovi tapja Juri Vorobei kohtuistung 27. veebruar 201730

Juri Vorobei Haapsalu kohtumajas. Foto: Urmas Lauri 

Kaitsja taotleb riigikohtult Eesti kuritegeliku ilma juhi Nikolai Tarankovi tapmises süüdi mõistetud Juri Vorobei karistuse kergendamist, vahendab ERR.

Vandeadvokaat Aadu Luberg taotleb Pärnu maakohtu ja Tallinna ringkonnakohtu otsuste osalist tühistamist Vorobeile (36) mõistetud karistuse osas ja taotleb talle senisest lühema liitkaristuse mõistmist. Riigikohus ei ole veel kassatsioonkaebuse arutusele võtmist otsustanud.

Tallinna ringkonnakohus jättis 21. juunil muutmata Vorobeile maakohtus tapmise ning tulirelva ja öösihiku ebaseadusliku käitlemise eest määratud üheksa aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse. Aprillis mõistis maakohus Vorobeile karmima karistuse, kui taotles talle kohtuvaidluses riigiprokurör Vahur Verte, kelle hinnangul tulnuks talle mõista seitsme aasta ja üheksa kuu pikkune vangistus. 27. veebruaril alanud protsessil tunnistas Vorobei end täielikult süüdi.

 Vorobei tulistas Tarankovi surnuks mullu 13. septembril Läänemaal Saunja külas tekkinud tülis.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments