Heategevusfond Aitan Lapsi viib teatri Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsiooni keskusesse

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lotte neuroloogiahaiglas

Haapsalu neuroloogilises rehabilitatsioonikeskuses on käinud lapsi lõbustamas Lotte, nüüd tuuakse lasteni kaheksa teatrietendust. Foto arhiiv

Heategevusfond Aitan Lapsi viib nelja kuu vältel Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuses ravil viibivate lasteni kaheksa teatrietendust, esimene etendus on juba täna õhtul. 

Heategevusfond Aitan Lapsi korraldab heategevuslikku lasteetenduste programmi koos Eesti väike- ja projektiteatrite liiduga. Juulist oktoobrini annab kaheksa eri etendusasutust Haapsalu neuroloogilises rehabilitatsiooni keskuses ravil viibivatele lastele kaheksa etendust. Esimene etendus toimub täna, 12. juulil kell 17:00, mil tuleb esitusele Banaanikala Projektiteatri etendus „Muinasjutt Kuldsest Kalakesest“. Teine juulikuine etendus on tuntud klassik „Okasroosike“, mida esitab Teater Kohvris 27. juulil.

Programm saab teoks tänu keskkonnateadlikele inimestele, kes on pandipakendite automaatide kaudu annetanud oma raha heategevusfondile Aitan Lapsi.

„Oleme heategevusfondiga Aitan Lapsi ja Eesti väike- ja projektiteatrite liiduga sarnast projekti ka varem korraldanud. Nüüd otsustasime tuua teatrietendused tagasi Haapsalu haiglasse, et seal ravil viibivate laste suvi natukenegi lõbusamaks teha. Aga otseloomulikult on etendustele oodatud ka kõik vanemad, kes oma lapsi haiglas külastavad,“ ütles SA Aitan Lapsi nõukogu liige Rauno Raal.

„Eesti väike- ja projektiteatrite liidu algatusel valisime välja kaheksa toredat ning spetsiaalselt kitsastesse oludesse sobivat etendust, mis haiglaravil lapsi rõõmustada võiksid. Lisaks meie liikmesteatrite etendustele kaasasime programmi ka rahvusvahelise nukuteatrite organisatsiooni UNIMA Eesti Keskuse ja ASSITEJ Eesti Keskuse, mis on Eesti professionaalseid noorele vaatajale suunatud teatreid ning teatrispetsialiste ühendav organisatsioon. Pikaaegne programmi rahastamine eraettevõtluse poolt on äärmiselt tervitatav. Aitan Lapsi SA-l on süda, mõistus ja rahakott õigetes kätes,“ ütles Eesti Väike- Ja Projektiteatrite Liidu juhatuse esimees Allan Kress.

Augustis esitab Harry Gustavsoni Nukuteater teatritükki „Lugu ilusatest sulgedest“ (9.08.2017) ja Teoteater oma etendust „Meri põlvini“ (23.08.2017). Nii septembris kui ka oktoobris toimub samuti kaks etendust.

Kõik etendused toimuvad Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsiooni Keskuses ja on kõikidele soovijatele tasuta. Etendused algavad kl 17.

Heategevusfond käivitas projekti „Aitan Lapsi“ 2011. aastal koostöös Eesti Pandipakendi, Tomra Balticu ja teistega lastele kultuurielamuste pakkumiseks. Sellest ajast alates on inimesed teinud pandipakendi automaatide kaudu annetusi pea 600 000 euro väärtuses ja teatrit on saanud külastada ligi 70 000 last üle Eesti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments