Uuemõisa kooli käsitööklass sai EKRE-lt katuseraha

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Mullu sügisel peitis Keskerakond enda "katuseraha" nimekirja 100 000 euro eest EKRE poliitikute ettepanekuid, teiste hulgas sai nii riigikassast toetust Ridala vallavalitsus, et sisustada Uuemõisa algkooli käsitööklass, kirjutas Delfi.

Ridala vallavalitsus sai Uuemõisa kooli jaoks 10 000 eurot. "Katuseraha" on riigieelarve eraldis, mida riigikogu liikmed võivad suunata üksikutele objektidele oma parema äranägemise järgi. Sel viisil on Haapsalu linn ostnud näiteks huvirongi Peetrikese ja aurupaadi Kallis Mari.

Keskerakonna eelmise aasta katuserahadest 100 000 eurot olid mõeldud hoopis EKRE presidendivalimiste aegsete lubaduste lunastamiseks. Keskerakonnal oli EKREga raha jagamiseks vastav kokkulepe, aga mille eest Keskerakond EKRE-le raha andis, pole selge.

Delfi lugu loe siit!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Imelik/persona+non+grata
6 aastat tagasi

Katuseraha jagatakse leksikas õilsatel eesmärkidel, sisuliselt on aga tegemist
poliitilise altkäemaksuga. Raha sihtobjektil ei ole selles otsest süüd, kaudselt
aga aitab “skeemi sisenemine” seda käigus hoida.
Häbiväärne süsteem -ütlen ma kodanikuna.

mina
6 aastat tagasi

Aitähh, EKRE, tublid ja tegijad olete!

Jaan
6 aastat tagasi

Eks sellevõrra jäi mõni keskerakonna katuserahanimekirjas olev kool rahastamata…Närune, et koolid peavad nii raha kerjama, iseenesest pidanuks need mõned tuhanded leidma vald.

kõik võimu nimel
6 aastat tagasi

Nõus, ongi hea, et sai. Nõus, et miks mitte EKRELT. Küsimus on praegu selles, et miks salaja? Kaagutamine tühjast see ei ole. Milliseid salasobinguid veel tehakse? Miks siis avalikult ei antud? Miks EKRE küll andis, aga läbi keskerakonna?

2. kodanik
6 aastat tagasi

Oleks pidanud korraldama avaliku ürituse, kus pidulikult raha üle antakse ja Savisaar lõikab rahapaki lindi läbi? :))
Toompeal sõlmitakse iga päev erinevaid kokkuleppeid ja praegu ei jagatud kellegi isiklikku raha, vaid lepiti kokku riigieelarve vahendite jagamises. On seal põhimõtteliselt mingit vahet, kes teeb Keskerakonnale ettepaneku toetada Uuemõisa kooli?
Kui siin üldse midagi mäda on, siis see, et selline katuserahade süsteem olemas on.

vorst vorsti vastu kauplemine
6 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Ikka on vahe, kes teeb ettepaneku. Kui vahet ei oleks siis olekski avalikult antud. Kui õigustame täna ühte salalepet, siis homme-ülehomme tuleb sobinguid aina juurde, millest keegi ei kuule. Kas seda me tahamegi? Mina mitte. Ja veelkord, siinkohal Uuemõisa koolile antu pole muidugi liiast.

2. kodanik
6 aastat tagasi

Too mõni näide, kus oleks katuseraha ettepaneku tegija nimi olnud avalikult välja öeldud? Ükskõik, mis erakond või milline aasta.

muidu
6 aastat tagasi

erakond on avalik, kellelt tuli raha.

2. kodanik
6 aastat tagasi

Raha tuli riigieelarvest.

kodanik
6 aastat tagasi

Anti ju avalikult, lihtsalt ei öeldud, et kool oli EKRE, mitte KE listis. Keda see kotib? Mind küll mitte.

Rae
6 aastat tagasi

Väga tore!

AB
6 aastat tagasi

Väga hea,et kool sai.

2.+kodanik
6 aastat tagasi

Võiks ju ka lahti kirjutada, mis sorti lubadustega tegu oli. Ju oleks need mõned selgitavad read siia ikka ära mahtunud.