38

Juhtkiri: kannatuste karikas

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lääne Elu: kus suitsu, seal tuld

See kevad ja suvi paneb haapsallaste ja linnakülaliste närvid tõsiselt proovile, sest nii palju igapäevaelu häirivaid asju korraga pole enam ammu tulnud üle elada.

Autoga Haapsalu vanalinnas liikumine on olnud terve kevade jooksul üks paras ettevõtmine – sõidad mööda tänavat ja ootamatult selgub, et kaevamiste tõttu oled sattunud tupikusse. Kui kohalik suudab veel käigu pealt välja mõelda alternatiivse variandi punktist A punkti B liikumiseks, siis võõrastest on kahju. Haapsalu vanalinn oma ühesuunalise liiklusega tänavatega on niisamagi turistidele paras peavalu.

Nagu kogu linna üleskaevamisest veel vähe oleks, tuli kohe otsa ka Tamme ristmiku remont. Nüüd kirusid ja vandusid Jalaka tänava elanikud, sest kitsukese ja tavapäraselt üsna vähese liiklusega tänava liikluskoormus kasvas hüppeliselt. Tamme ristmik pole veel kaugeltki korras, kui juba käivad järgmised kaevamised – soojatorustiku vahetus. Sellega kaasneb korrusmajaelanike pahane mõmin, sest kellel omal boilerit pole, tuleb nüüd mitu nädalat hakkama saada sooja veeta. Meelde tuleb nõukogude aeg, mil suviti vähemalt kuuks ajaks soe vesi kinni keerati.

Kõigi nende kaevamiste, parandamiste, lappimiste jms ebamugavat mõju võimendab turismihooaeg, mis linna tavapärast rohkem rahvast toob. Eriti veel suurürituste ajal, mida jagub teadupärast peaaegu igale nädalavahetusele. Muidugi saame aru, et kõik need kaevamised ja teedeehitused on vajalikud, et nendega tehakse suuri asju ja et loodetavasti niipea enam sellises mahus töid korraga ette ei võeta. Eks me hinga kümme korda sisse ja välja iga kord, kui hing jälle täis saab. Aga ikkagi on üks väike lootus – mõnikord võiks ju ka nii juhtuda, et ehitajad-kaevajad-paigaldajad peavad planeeritud ajakavast kinni, ja miks ei võiks vahel ka nii juhtuda, et töö tehakse planeeritust kiiremini. Oleks see vast rõõm.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
trackback
Peeter Vikman: hea Merle, kui on küsimusi – küsi ikka! | Lääne Elu

[…] üle vaadata. Alustasin infotundi eelmisel päeval ilmunud LE juhtkirja „Kannatuste karikas” mainimisega tuletades meelde, et kõigil neil „kannatustel” on siiski suur […]

arvaja
arvaja

Minu arust kistakse need tänavakivid üles enne asfalteerimist ja paigaldati need sinna ,et kraatreid ei tekiks.

probleem ajakavas
probleem ajakavas

Soovime neile siis jõudu ja endale kannatlikku meelt. Kui kogu aeg inimesi peksta, siis jõutakse arusaamisele, et paneme tähtaja aasta lõpuks..ja oi milline rõõm kui augustiks lõpetatud. Kõik kiidavad ja LE saab ka oma lootusekiired kätte ja usk kasvab mis mühiseb, mitte nagu selle artikli lõpp:

Aga ikkagi on üks väike lootus – mõnikord võiks ju ka nii juhtuda, et ehitajad-kaevajad-paigaldajad peavad planeeritud ajakavast kinni, ja miks ei võiks vahel ka nii juhtuda, et töö tehakse planeeritust kiiremini. Oleks see vast rõõm.

Imelik
Imelik

Töödel ei “panda tähtaegu” vaid on hoolika planeerimise tulemusena mõistlik
ajakava. Mitte nii et tänav kinni, liiklus ringisuunatud ja siis hakkame vaatama mis ja kuidas.
Praegu jääb mulje, et valimiste nimel on linn segi pekstud, ilma mõistliku plaani ja vahenditeta.

Anonüümne
Anonüümne

Kes on see salapärane mees, kes varjab ennast Imeliku nime taga-kõike teab ning kõike oskab. Imelik linnapeaks!..või siis linnapea nõunikuks. Oleks ju imelik kui tema teadmiste tarkus jääks kasutamata.

Imelik
Imelik

Kuidas minu tagasihoidlik isik asjasse- kaevetööde korraldus linnas -puutub?
Kindlasti ei tea/oska “kõike”, ning linnapeaks või nõunikuks saada puudub ambitsioon (praegune tegevusala pakub enam huvi). Mis ei tähenda aga seda, et oma teadmiste/kogemuste baasilt ei võta sõna, kui miski asi puudutab ning imelik või lausa vale tundub.
Katsed isiklikuks minnes “ära panna”, on lootusetud.

Valimisliit
Valimisliit

Jah, paraku on juba uues linnavalitsuses kohad ära jagatud ja uutel tulijatel sinna asja ei ole! Sama jura on ilmselt plaanis jätkata kuniks inimestel lõpuks silmad avanevad võis siis mitte…..

Peetrike
Peetrike

Töödel on loomulik järjekord ja kui peale torustikupaigalduse lõppu haigutavad teedel üle kuu aja kraatrid siis pole asi ikka tähtajas vaid tööde teostajas ja tellijas kinni. Muidugi Suur-Mere tänaval saadi hakkama ikka absurdsuse tipuga. Asfaldi asemel paigaldati aukudesse tänavakivid. Kuradi hästi elame. Huvitav kas kuu-kahe pärast kistakse need üles ja läheb asfalt asemele? Võimalik vaid Venemaal ja haapsalus.

uskmatu+toomas
uskmatu+toomas

“Tänavate sulgemine paistab Haapsalu linnas olema liiga lihtne ja vastutustundetu” ei taha süüdistada üksikuid inimesi aga küsimus oleks linna kõrgemale juhtkonnale.Kui Lääne Elus trükiti mingi aeg tagasi ära tööde kestvuse ajad üksikutel objektidel siis pärast lõpu kuupäeva oli klausel”kui jõuame”???
Lahe tn.Vasikaholmi juures ei ole juba kuu aega “jõutud”.

seda et
seda et

Mida see Vaksmann linnavalitsuses teeb?

V
V

Teil on õigus! Ei mingit teavet, ekskavaatori juht sõidab omateada õigesse kohta ja kopp maasse. Mingit märgimajandust ja igamehe õigus. Sõidab vennike “pirukaga” keset tänava algust ja laiutab kätega”Siit edasi keelan sõita!” Vanassti ikka pandi märgid liiklejaile ja siis löödi kopp teesse. Igal ilmuvas “Lääne Valu” teadete rubriigist loed, et täna toimuvad kaevetööd seal ja seal tänaval. Kohustus avada korras tänav liiklusele se ja see kuupäev. Aga meil sõidab mingi suvaline asjapulk kohale ja ütleb töötegijatele, et tema arvates võiks siin proovida otsida Linnapea Parteipiletit. akake kaevama!

Peetrike
Peetrike

Ei himusta kellegi kohta. Mõistan, et ametnike elu pole lihtne aga….lugedes neid väljaütlemisi abilinnapea poolt ja nähes, et asjad mis on PROBLEEMID ja vajaksid linnapea sekkumist e siis juhti, ei saa lahendusi vaid veerevad omasoodu. Kindlasti kunagi saab kõik korda ja suvele järgneb sügis aga asjad ju linnas ei toimi linnaelanike jaoks.

Anonüümne
Anonüümne

Peetrike himustab ise aselinnapea või linnapea kohta.

Suur Peeter
Suur Peeter

Peetrike,ära nuta.Veel veidike
kannatust ja köik on köige paremas
korras.Ja linn saab olema veel uhkem ja ilusam.Selle nimel tegutsetaksegi.

Imelik
Imelik

Kas “uhke ja ilus” Nurme tänav on selle näide?

Peetrike
Peetrike

Ajakirjanik võiks selle linnapea ette võtta. Las selgitab miks ta tööülesannetega hakkama ei saa ja ei tegele linna juhtimisega. Linna juhtimine ei ole ainult üritustel ilutsemine vaid ka oma abilinnapeade tööle panemine(ilmselt tuleb sundida või välja vahetada), linna murekohtade lahendamine, linna allettevõttete juhtide survestamine oma tööd korrektselt tegema jne. Kogu aur läheb igale poole mujale aga mitte sinna kuhu vaja!

wpDiscuz