Nõva volikogu otsustab vallavanema ametist vabastamise

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Deiw Rahumägi (urmas lauri)
Deiw Rahumägi. Foto: Urmas Lauri

Nõva volikogu tuleb kokku 29. juunil. Päevakorras on kriminaalkuriteos lõplikult süüdi jäänud vallavanema Deiw Rahumäe ametist vabastamine.

Nõva volikogu esimees Peeter Kallas ütles, et ei soovi asja kuidagi lähemalt kommenteerida. „Otsus on langetatud. Volikogu ülesanne on reageerida,” ütles Kallas.

Avaliku teenistuse seaduse järgi ei tohi avalikku teenistusse võtta isikut, keda on karistatud tahtlikult toime pandud kuriteo eest. Kui kuritegu pannakse toime ametisoleku ajal, tuleb isik teenistusest vabastada. „Ta kas astub ise tagasi või vabastab teda ametist volikogu,” ütles Lääne maavanem Neeme Suur.

Volikogu peab seda tegema mõistliku aja jooksul. „Kui see aeg on kaks-kolm nädalat, siis on see mõistlik, kui kaks-kolm kuud, siis pole,” ütles Suur. Kui volikogu vallavanemat ei vabasta, algatab maavanem volikogu tegevusetuse asjus järelevalvemenetluse.

Kui vallavanem on ametist vabastatud, tuleb uus valida kahe kuu jooksul.

Rahumägi jäi süüdi ametiauto kuritarvitamises ja vallale rahalise kahju tekitamises 2014. aastal. Kui ta lahkub vallavanema ametist, tuleb tal tagasi astuda ka Läänemaa omavalitsuste liidu esimehe kohalt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
palun täpsustust
6 aastat tagasi

Lääne Elu artikkel 19. detsember 2013
“Nõva vallavanemaks sai Deiw Rahumägi”

Rahumäe sõnad: “Olen valmis kõik oma oskused panema Nõva valla rahva teenistusse”

Kas need “oskused” tuleb igalühel endal viimasest kohtulahendist välja lugeda? Kus saaks tutvuda resultaatidega, mille saavutamiseks neid mainitud oskusi rakendatud on? Saatke palun keegi mõni link.

Alfonso
6 aastat tagasi

Aga ma küsiks hoopis, et kas volikogu esimehe “oskused” võrreldes vallavanemaga on suuremad, väiksemad või võrdsed ja kas volikogu esimees läheb vallavanemale järgi pea ees või jalad ees?

kamakaks
6 aastat tagasi
Reply to  Alfonso

pea või jalad, mingit vahet pole. Kohtumaja uksest saab sisse ükspuha mis asendist. Seadused samuti ei küsi, millises asendis neid täitma peab.

vot
6 aastat tagasi
Reply to  Alfonso

see sõltub juba hüppaja “oskustest”. Ohutusse kohta võib pea ees ju hüpata, ohtlikumasse ehk tundmatusse kohta ikka peaks jalad ees hüppama. Küll see varsti selgeks saab.

Alfonso
6 aastat tagasi
Reply to  vot

‘vot’ tabasid mu pointi ära. Ikka hüpates, ikka hüpates.

võtke
6 aastat tagasi

Peedosoni ees müts maha! Kõva mutt oled! Kullakaevurid minema! Las kaevandavad liivakarjääris kui tahavad, aga mitte vallainimeste rahakotis! Veelkord, tubli mutt!

no
6 aastat tagasi

Aga Deiw ju lubas ise suure suuga tagasi astuda. Mispärast volikogu seda otsustama nüüd siis peab hakkama? Meest sõnast, Deiwi .. ?

Deiviina
6 aastat tagasi

ootame selle 29.juuni volikogu istungi ära. Kas volikogu hakkab sõnnikut rummiks rääkima või täidetakse kordki seadust, selgub õige pea.

võitle edasi!
6 aastat tagasi

Deiw võiks kaaluda Euroopa inimõiguste kohtusse pöördumist.

just
6 aastat tagasi
Reply to  võitle edasi!

Muidugi mingu ja nõudku omale õigust! Õigust varastada ja valetada, õigust võltsida ja kantida. Olen nüüdseks kogu interneti pahupidi pööranud, aga ei ole suutnud leida niisugust konventsiooni, mis neid õigusi toetaks. Ehk “võitle edasi” kommenteerija aitaks õiged paragrahvid leida?

?
6 aastat tagasi

Ma loodan, et KÕIK vallavanema allkirjaga dokumendid, mis praegu tema puhkuse ajal antud on, hiljem kehtetuks saab tunnistada. Sest ilmselgelt on olemas põhjus miks volikogu esimees vallavanemat veel mõned nädalad ametis soovib hoida.

Ega
6 aastat tagasi
Reply to  ?

puhkuse ajal vallavanem dokumentidele allkirju anda tohi. Hea seegi! Aga et palk tiksub, see on kurjast.

just praegu
6 aastat tagasi

Wikipediast loen välja, et parim viis puugi eemaldamiseks on ta pintsettidega välja kangutada. Liigutus peaks olema kiire, aga nii korralik, et pea sisse ei jääks. Parim kaitse puukide vastu on ennetustöö, vältida tuleks ka tööõnnetusi. Head ja turvalist suvealgust!

hopsti
6 aastat tagasi
Reply to  just praegu

Tubli “just praegu”, tabavamat võrdlust oleks raske leida!

....
6 aastat tagasi
Reply to  just praegu

5++

mees maalt
6 aastat tagasi

süüdimõistva otsuse puhul on kaks-kolm nädalat vallavanema ametist vabastamise otsuse tegemiseks juba viivitus , sellisel puhul on mõistlik aeg maksimaalselt nädal sest miks peab süüdi mõistetud vallavanem nii kaua ametis olema ja hüvesid(üle mõistuse suured) saama ja kui vallavanem on puhkusel siis peab ka ametiauto vallamaja juures seisma aga mitte isiklikke huve teenima.
suur kummardus I.Peedosoni ees , et asja ülesse võttis

veider
6 aastat tagasi
Reply to  mees maalt

diskussioon käib vallavanema kaitseks Nõva kandi grupis facebookis.
Või tegelikult-algne postitaja on oma veidra mõttekäiguga sellise teema püstitanud

mida
6 aastat tagasi
Reply to  veider

on üldse volikogul kriminaali suhtes otsustada?