4

Parim läänlane maijooksul oli Katrin Lehtpuu

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

SEB Maijooks 2017 võitja Liina Tšernov

Maijooksu võitis Liina Tšernov. Foto korraldajad

Lihula vallasekretäri abina töötav Katrin Lehtpuul on mitu hobi. Peamine on siiski jooksukirg. Laupäeval Tallinnas toimunud SEB maijooksul läbis ta 7 km ajaga 28.19, mis andis kõrge 26. koha.

Viis esimest olid Eesti koondislased. Võitis Liina Tšernov ajaga 23.08. Läänlasi oli kahe tuhande lõpetaja seas 19. Meie järgnevad naised olid 85. lõpetanud Hanna-Liisa Salf Haapsalu kergejõustikuklubist, 254. lõpetanud Karin Ulejev Risti spordiklubist, 356. Keity-Liina Kallas Nõvalt, 425. Piret Kirs Haapsalust, 666. Sandra Pärnpuu Kullamaalt ja 879. Sille Simson Haapsalust. Nende asjad olid vastavalt  31.16, 34.22, 35.31, 36.13, 37.53. 38.52.

7 km jooksu lõpetas 3839 jooksusõpra. Jooksjaid oli kõikjalt Eestist, kuid ka 12 välisriigist, kõige rohkem Kanadast. Läänemaalt oli arvukamalt esindatud Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskus.

Pärast jooksu oli ka 7 km kepikõnd ja käimine. Kepikõndijaid oli 264 lõpetajat, käijaid 1437. Tiina Kütt Haapsalust lõpetas kepikõnni 82. ajaga 59.49. Margarita Ivanova rehabilitatsioonikeskusest käis 7 km ajaga 49.46 ja saavutas kõrge 20. koha. Millises stiilis käidi, ei oska hinnata, sest kohapeal polnud. Esimese 20 seas küll ühtegi endist kiirkäijat ei leidnud. Ilmselt siin tehnikale eriti ei rõhutud, oli selline rahvakäimine.

Naiste tänavune pidu algas üle 15 000 jooksusõbra võimlemise ja fitnessi harjutuste tutvutamisega. Algul startisid 12aastased lapsed, kell 13.00 põhiseltskond. Õhtul lõpetati naiste jooksupidu poolmaratoni ja 8 km jooksuga, kus saavad osaleda ka mehed. Väga suuri tegijaid stardiprotokollis polnud, kui mitte arvestada presidenti.

6. mail jooksis Katrin Lehtpuu Vändras poolmaratoni ajaga 1:35.48 ja võitis naistest esikoha. Ta arvas, et lähitulevikus võiks seada eesmärgiks maakonna poolmaratoni rekordi ületamise. Poolmaratoni maakonna rekord kuulub aastast 1994 Natalija Volodko nimele ajaga 1:33.39. Esimene võimalus seda ületada tekib Lehtpuul 10. juunil toimuval Narva energiajooksul. Seal stardib ka teisigi tuntud läänlasi eesotsas Argo Jõesooga.

Lisatud Hanna-Liisa Salfi tulemus, 29. mai 2017

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
toimetusele
toimetusele

teil on tiba valed andmed. Esisajas on veel läänlasi

Pimik
Pimik

Miks on lool pealkirjale mittevastav foto?

wpDiscuz