13

Mais tõusis ülekaalukalt populaarseimaks Reformierakond

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Minister Hanno Pevkur 056

Võimuliitu juhtiva Keskerakonna reitingu järsku langus tuleneb igati õigustatud kriitikast koalitsiooni aadressil, leiab Reformierakonna juht Hanno Pevkur. Foto: Urmas Lauri

Maikuus tõusis ülekaalukalt populaarseimaks parteiks Reformierakond, Keskerakond on võrdluses aprilliga toetuses aga oluliselt kaotanud, selgub uuringufirma Kantar Emor BNS-i ja Postimehe tellimusel läbi viidud erakondade toetuse uuringust.

Reformierakonda toetas mais 27,5, Keskerakonda 21,8, Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) 17,8, Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda (EKRE) 13,4, Vabaerakonda 9,9 ning Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) 5,6 protsenti.

Võrreldes aprilliga tõusis Reformierakonna toetus 3, SDE toetus 2,4 ja IRL-i toetus 0,9 protsendipunkti. Keskerakonna toetus langes 3, Vabaerakonna toetus 1,3 ja EKRE toetus 0,7 protsendipunkti võrra.

Parlamendivälistest erakondadest oli 3,7 protsendiga suurim toetus erakonnal Eestimaa Rohelised, mille toetus langes kuuga 1,2 protsendipunkti.

Valitsuskoalitsiooni toetus oli mais sarnaselt aprilliga 45 protsenti. Oma eelistust ei osanud öelda 27,1 protsenti küsitletutest, mida oli 1,5 protsendipunkti võrra enam kui aprillis.

Erakondade reitinguprotsendid on näidatud nendest, kellel on erakondlik eelistus, seega “ei oska öelda” vastanute protsent elimineeritakse. Antud andmete näitamise viis muudab erakondade reitinguprotsendid võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega.

Kokku küsitles Kantar Emor veebiintervjuude teel 12.-18. maini 950 valimisealist kodanikku vanuses 18-74 aastat.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Kuli
Kuli

No sokiTaavi ju ütles, et peenhäälestus veel teha. Ehk siis kuldmündipartei arvates oli kõik hästi. Ju siis ikka pole, näed Nebokat peab nüüd oma luksautod maha müüma. Nii te reeturid omasid hoiategi?

Imelik
Imelik

“Õigustatud kriitika spetsialist” võiks hoopis välja tuua, mida on RE pakkuda, mida pole veel 17 aasta jooksul “pakutud”. Veel rohkem silte, vastandumisi ning
veel vähem rahvast? Veel vähem investeeringuid riiki ja rohkem “välisinvestorite
ja kapitali meelitamist”?
Tänan aga olen väsinud pealt vaatamast sellist utopistliku jura. Sel juhul tuleb tõdeda, et iga rahvas on oma saatust väärt.

ja ja
ja ja

kindlasti reformierakond,kes on aastaid toetanud igasugu erastamisi.Ostan riigilt paari euro eest riigi vara,hiljem müün tagasi miljonite eest.See skeem on ju aastaid toiminud reffde valitsemise ajal……

.
.

Inimesed, kes maailmas ringi vaadanud võivad kinnitada, et pole me vaesed midagi. Virisejad pole vaesust näinudki. Me oleme kõik lihtsalt liiga palju tahtma hakanud. Aga elada tuleb ikka rahakoti järgi. Kui pole rohkem teeninud, tulebki vähem kulutada. Seda võrdset jagamist oleme nõukogude ajal näinud küll. Ei tule sellest sotside ja keski unistusest välja midagi. Raha puu otsas ei kasva.

Mait
Mait

See reiting ei tähenda mitte midagi.Kes ütleb,et see veebiuuring
ei ole üksühene e-hääletusega.Et
need hääled “ei oska öelda” pööratakse vajaliku erakonna kasuks.Reffidel nii körge reiting?
Unes ja pildiraamatus.

irwe
irwe

Kesikurotil juba vesi ahjus – ole mureta , see on alles algus , varsti võrdlete oma reitingut vabaerakonnaga

Andrus
Andrus

Mis vaesusest te siin jahute. Vaadake suurte marketite parklatesse ja suvetuuride publikumi. Autosid pole kuhugi parkida kuigi piletid on kallid jne. Maal ringisõites hoovides mitu autot ja uhked murutraktorid. Ei ütleks et vaene aeg. Jah igal ajal on vaeseid ja neid kes ei suudagi tasustatavat tööd teha , nii lihtsalt on ja nii jääb.

noh
noh

need kõik enamuses panga orjad – aga kas ori on vaene või rikas see juba teine teema.

Nojah
Nojah

Orjad oleme me kõik. Kes panga, kes tööandja, kes riigi, kes oma harjumuste.

kus
kus

seda vaesust nähakse, kingime kreekale, lõuna koreale,nn. pagulastele

juss
juss

tegelikult ongi nii, pole siin Eestimaal mingit vaesust!

vahet
vahet

pole, kes kuhugi reitinguga tõusis või langes, fakt on see, et riik on täpselt nii vaene kui ta on ja saagu pukki ükskõik kes ja mis erakond ,kehtib vanasõna,, kus pole, sealt ei võta ka surm,,. Nii,et vireleme edasi.

kus
kus

see bikiinivoor toimus

wpDiscuz