10

Ministeerium toetab Kekkiläle kaevandusloa andmist

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Urmas Lauri

Kekkilä turbatehas 039

Kekkilä on kaevandusloale väga lähedal. Foto: Urmas Lauri

Majandusministeerium otsustas, et Niibi turbakaevanduse laiendamine on riiklikest huvidest lähtuvalt vajalik.

Kaevandusloa andmise otsustab valitsus, kes võib seda teha kohalike elanike ja vallavolikogu vastuseisust hoolimata.

Majandusministeerium toetab kaevandusloa andmist, kui Kekkilä koostöös kohaliku omavalitsusega rajab tuleva aasta juuni lõpuks Salajõe, Ingküla, Vedra, Niibi ja Mõisaküla inimestele 15 puurkaevuga veevarustuse koos pumba ja trassiga (kuni 50 meetrit puurkaevust). Puurkaevud peaksid olema saja meetri sügavused. Ministeeriumi kirjale on alla kirjutanud asekantsler Ando Leppiman, koostanud on selle Läänemaalt pärit Kalev Kallemets, kes on ministeeriumi kaevdanusnõunik.

Valitsuse otsusel saab kaevandusloa välja anda ka kohaliku omavalitsuse nõusolekuta. „Seaduse järgi on valitsusel õigus kaaluda sellise otsuse tegemist, nii et otse ette heita ei saa, aga hea tava see ei ole,” ütles Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus. Lõhmuse sõnul võib juhtuda, et kohalik omavalitsus on põhjendamatult vastu. „Praegu see nii ei ole. Selles mõttes on raske mõista, miks peaks valitsuse otsusega kiirkorras asja lahendama,” ütles Lõhmus.

Loe pikemalt tänasest Lääne Elu paberlehest.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Rene
Rene
Rudolf Rimmel ISESEISVUMINE müü maha mets ja meri ja kallas liivane su lahjenenud veri siin pole viimane müü maha au ja häbi ja veri vesine nii tunned pole läbi sul ninaesine müü maha õhk ja vesi müü hingest isamaa ja hakka kambakesi siis rõõmust kisama müü maha laps ja naine see mitte viimane kui kauge aseaine näib küllalt kiimane müü maha hing ja ihu mis soe ja süldine ja tõesta müümiskihu on ilmas üldine kui maa on müüdud haljaks ta hakkab klantsima siis kisu ennast paljaks ja kuku tantsima sa tantsi paesel kaldal mis jääst on tuline ja karju ülalt… Loe rohkem »
Selgeltnägija
Selgeltnägija

Huvitav, missugused on need riiklikud huvid?

n
n

ennim ikka võiks uurida, millised kaevud rajada. Võid ju 300m kaevu ka rajada, aga mis sellest tolku, kui ülevalt karstilõhedest turbavesi sinna sisse valgub

Rait
Rait

See riik on maha müüdud ja nagu näha siis tulevased põlvkonnad ei ole huvitatud looduse tundmisest.

isa
isa

Karstialal ei tohi isegi settekaevu ehitada. Aga turbakaevandus? – Palun väga!

?!
?!

2 inimest pintsakutes on “alla kirjutanud”!(Üks neist kodukootud…)
Kõik rahaks!Looduse tasakaalu eest vastutagu tulevad põlved.
Loomulikult –oleme nõus.

mander
mander

Solgitud loodust valitsus uueks teha aga ei suuda.
Neid sügavaid puurkaeve isegi pole veel rajatud.Tohutult kiire on raha kokku ajamisega!Mõisa köis…..

lugeja
lugeja

Kes on riigikogu ja miks ta rahva tahet ei kajasta?

ehk
ehk

nagu vene ajal” seltsimehed, on TULNUD ETTEPANEK”, loomulikult ettepaneku tegijat ja suurust ei avaldata

Mnjah:)
Mnjah:)

Kilekoti ja vanaema kuldmüntide erakonna esindaja ministeeriumis ehk hüüa kuidas tahad, hunt on ikka hunt.

wpDiscuz