MTÜ Pagula: pagulaspere isa ei olnud vägivaldne

Kaie Ilves

kaie@le.ee

pagula

Haapsalus pagulasi aidanud MTÜ Pagula annab oma fb-lehel täiendavaid selgitusi 27. aprillil Lääne Elus ilmunud artikli kohta („Pagulaspere lahkus Haapsalust teadmata suunas”). Väidetavalt põgenes pereema koos kolme lapsega vägivaldse mehe eest.

Lääne Elule andsid selle kohta selgitusi pagulastega tegelv Johannes Mihkelsoni keskus ja naiste varjupaikade liit, mõlemad viitasid perevägivallale, mistõttu tuli naine ja lapsed ära peita.

„Meie töötasime selle perega septembrikuust alates. Pereisa ei ole Eestis vägivaldne olnud,” seisab Pagula lehel.

Varasemate peresiseste juhtumite kohta Pagulal andmed puuduvad, küll aga palunud pereisa eraldi elamist juba kuu aega pärast Eestisse kolimist.

„Austades inimese soovi, me seda talle ka võimaldasime,” kirjutab Pagula.

Pagula väitel pole viimase kuue kuu jooksul pereisa naise ja laste juurde korterisse sisenenud ning suhtles abikaasaga ainult tugiisikute vahendusel.

„Lubamatud on tugiorganisatsiooni ja naiste varjupaikade liidu ütlused pereisa vägivaldsuse kohta, mida olnud ei ole. Naiste varjupaikadel peaks olema kogemused ja psühholoogid, kes peaksid suutma ära tunda tegelikult vägivalla all kannatava naise. Mitte kumbki organisatsioon ei ole pöördunud pereisa ega MTÜ Pagula poole küsimusega, mis tegelikult toimus. Samuti ei ole pereema lahkumisest teavitatud eluruumi omanikku, lasteaeda ega pereisa. Täna oleme küsimuse ees – meil on õigusriik, kuid mis siin toimub. Lapsed viiakse isa juurest ära teadmata suunas, eluruumi üle ei anta. Eestis kehtib siiski süütuse presumtsioon – inimene ei ole süüdi, kuni teda süüdi mõistetud ei ole,” seisab Pagula fb-lehel.

Pereisa on seitsme kuuga ära õppinud eesti keele ja käib tööl.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
28 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tont
6 aastat tagasi

See on selge et Pagula-Innar on Uusikoidu pepupoiss. Siiski on ta rumal pepupoiss kuid hoolimata oma rumalusest ülipüüdlik. ülipüüdlikkusega saab kogukonnale palju kurja teha.

kont
6 aastat tagasi

Mägraonust kordi hullem on Uusikoit. Mägraonu ilma Uusikoiduta ei oleks võimeline selliseid sigadusi korda saatma. Kuna nn pagulaste tulek siia mudalinna on hetkel komplitseeritud, siis tegeleb Uusikoit Koluvere kraadiga doktorite ja füüsikute linna paigutamisega. Neid helkurvestidega teadlasi näeb juba iga nurga peal.

Palve
6 aastat tagasi

Et kui mõnel kohalikul illuminaadihakatisel piisavalt pappi pole siis rahvas võiks spontaanselt Innari bussipiletiraha kamba peale kokku koguda. Kui peaks takistuseks olema et mehel puudub aus või üldse mingi sissetulek. Innari minekut võiks siis tähistada ülelinnalise peoga. Hoolimata sellest et Innar on nalja- ja rahvamees siis mis ta siin kokku keeranud on ei aja kedagi naerma. Pigem vastupidi. Innar palun mine ise ära. Eks? Palun?

Kirikuisa
6 aastat tagasi

Kordan veelkord
Inimkaubitsejatele kuul pähe vōi turuplatsil üles puua

Uue+Häälekandja
6 aastat tagasi

Pagula-Innar võiks tõesti kasutada seda va vabalt liikumise õigust millest ta ise räägib ja minna sinna kust ta tuli. Ta on Läänemaa ja Haapsalu heaks piisavalt teinud. Nüüd aitab küll. Äkki sotsiaalministeerium paneb õla alla et Innari minek kergem ja kiirem oleks?

Uue Häälekandja
6 aastat tagasi

“Lääne Elu” võiks juba ümber nimetada “Pagula Häälekandjaks”. Nii tihedalt tuleb neid va… Pagula uudiseid. Tea kas rahastajad on samad? Koit “Pilanssi ei muuda” Uus ja Co?

Raits
6 aastat tagasi

Need on potentsiaalsed pommivööd, kes siia tuuakse! Ohuks meile ja meie lastele!

Raits
6 aastat tagasi

Lgp Pagula punt! Kui soovite niiväga neid vahvaid inimesi aidata, siis minge neile Iraani, Iraaki, Süüriasse jne koduabilisteks. Siin ei ole see kaader oodatud, nad ei suuda siin kunagi kohaneda. Neid pole siia VAJA!

Agu
6 aastat tagasi
Reply to  Raits

Õige!

Agu
6 aastat tagasi
Reply to  Agu

Ja sisseveetavad ei ole ju mingid pagulased krt võtaks. Pagulane ei nõuaks palju raha ja parimat korterit, ta oleks rahul mis talle antakse. Peab ikka “geeniusena” sündinud olema, kes siiani nutavad vaesekeste pärast.

Tont
6 aastat tagasi

See on väga tore moslemi-isa- selle asemel,et perega koos olla,otsib ta (maksumaksja kulul loomulikult) uut elamist. Käivad jutud,et ta tahab hakata koos elama pagula- Innari,endise Lääne maavanemaga. Ja tegelikult- mis selles halba on,kui mõlemad seda ihkavad ja õnnelikud on ?? Innaril on ilus figuur.

Anonüümne
6 aastat tagasi
Reply to  Tont

ära aja pläma.

Kirikuisa
6 aastat tagasi

Varjupaik asub Haapsalus Käsu Taavi kirikus Endla tänaval…

kont
6 aastat tagasi
Reply to  Kirikuisa

Muidu peaks varjupaik asuma Kastani mändide vahel.
Aga, kui nüüd moslemiperekond kirikus elama hakkab, siis see on eriti imelik ja pealegi mees käib Tallinnas tööl. Mis point oli naisel korterist teatamata lahkuda ja veel kirikusse..