Rail Balticu vastasel miitingul osales paarkümmend läänlast

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee


Kodanikuliikumine „Avalikult Rail Balticust“ korraldas laupäeval Tallinnas Vabaduse väljakul meeleavalduse, kuna valitsus polevat Rail Balticu osas rahva arvamust kuulda võtnud. Meeleavaldusel osales ka paarkümmend läänlast.

Läänemaalt läks EKRE tellitud bussiga Tallinna 11 huvilist. „Haigused jätsid paljudel osalemata,“ ütles EKRE Läänemaa piirkonna juht Hardi Rehkalt. Mõned läänlased olid Rehkalti sõnul meeleavaldusele tulnud ja omal käel.

Meeleavaldus oli Rehkalti hinnangul huvitav, sest tegemist polnud mitte ühe erakonna aktsiooniga vaid kohal oli huvitavaid esinejaid mitmelt poolt.

Rail Baltic on EKRE aseesimehe Martin Helme sõnul nii suur teema, et see peaks olema erakondade ülene. „Maksuraha kulutamine nii pöörastes summades ja lõputult silmapiiri taha, iga-aastaselt peale maksmine ongi poliitiline asi. See puudutab meid kõiki ja see on otsus mida ei saa teha eirates poliitilist protsessi,“ kõneles Helme.

Vabaerakondlane Artur Talvik ütles, et maailm on väga suurete tehnoloogiliste muutuste lävel. Need muutused muudavad transpordi palju odavamaks, palju mõistlikumaks. „Selliseks, mis ei peaks hävitama Eesti loodust. Selliseks, mis ei peaks joonlauaga tõmbama Eesti riigile joone vahele. Säilitage mõistus! Pangem aru pähe ja öelgem: teeme kõige mõistlikuma lahenduse ühenduseks, kiireks ühenduseks Euroopaga!“ kõneles Talvik.

Roheliste erakonnast võttis sõna Kaspar Kurve. Rahvas ei ole tema sõnul mõeldud poliitikute heaolu tagamiseks, poliitikute eesmärk on tagada rahvale heaolu. „Ja tolerantsus on elementaarne, aga lollust ei saa ega tohigi tolereerida! Ja olgem ausad, Rail Baltic praegusel kujul on pehmelt, pehmelt öeldes lollus!“ tõdes Kurve.

Suuri ettevõtmisel EKRE Läänemaa piirkonnas lähiajal kavas pole, nentis Rehkalt. „Aga 7. mail kell viis õhtul on Taksi pubis kohtumine Jaak Madisoniga,“ ütles Hardi Rehkalt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Rein
6 aastat tagasi

Huvitav, KE oli opositsioonis RB vastane. Nüüd pooldaja, said vist Siimult seekleid. Soome pole tunnelist huvitatud, pole kuulnud Poola huvi, lätlaste huvi lennujam ja kesklinn. See tasuvusiuuring on lihsalt puru silmaajamine. 40% Venemaa kaupu (praegu olematu, kuidas siis hiljem)? Pole midagi kuulnud meie rikkalike maavarade kaevandamise ettevalmistustest (pean silmas fosforiiti ja diktaneemakildas leiduvaid väärtusi) ja sellele järgnevast maa taastamisest. Mõelge Palun! Õlut jõuab alati juua!

Ahto
6 aastat tagasi
Reply to  Rein

Kes iganes Rein sa oled , sa oled asjadest õigesti aru saanud !

Kübe
6 aastat tagasi

Kui tasuta õlut saab oleme kohal. Madisson on muidu vinge vend, see kuidas ta Hispaanias elas mahajäetud majas….meenutab mõne sõbra ja joomakaaslase elu.

2. kodanik
6 aastat tagasi
Reply to  Kübe

Kui lisaks Madisonile ka Madissoni kohale toote, olen samuti platsis ja õlled on minu poolt. :))

Kübe
6 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Vabandan, arvasin et Tiit tuleb kohale. Kes too Jaak on kahjuks ei tea. Kuulsin, et riigikogust. Ilmselt siis tasuta õlut ei anta.

2. kodanik
6 aastat tagasi
Reply to  Kübe

Kuuldavasti on Taksi pubis alati laud kaetud taolistel üritustel. Kui mõned pirukad laua pealt tasku poetada, siis hiljem ehk võimalik õlle vastu vahetada…? :))