Emor: Lätist ostetud alkoholi osakaal on kasvanud 10%-le kogu alkoholi ostumahust

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

alkohol Lätist (emor)
Uuringufirma Kantar Emor andmetel on Lätist ostetud alkoholi osakaal Eestis kasvanud 10 protsendile kogu alkoholi ostumahust; möödunud augustis oli see 6 protsenti.

Emor viis Eesti elanike seas läbi uuringu, kus uuriti Eesti elanike alkoholi tarbimisharjumusi ja selgitati välja muutused alkoholi ostmises.

„Välismaalt soetatud alkohoolsete jookide osakaal kogu ostetud alkoholist on võrreldes 2016. aastaga veelgi kasvanud. Alkoholiostud välismaalt moodustavad 14% ning Lätist 10% kõikidest alkoholiostudest. Veel eelmise aasta augustis oli Läti osakaal 6%,“ ütles Emori uuringuekspert Aivar Voog.

Välismaalt soetatud osakaal kõigist ostudest kasvas märtsis 14 protsendini, detsembris oli see 12 protsenti. Tallinnas on aga välismaalt soetatud alkoholi hulk vähenenud möödunud augusti 9 protsendilt märtsis 7 protsendile.

„Alkoholi ostavad Lätist eelkõige Lõuna-Eesti ja Tartu piirkonna elanikud – Lätist ostetud alkoholi osakaal on Lõuna-Eestis tõusnud 18%-lt 33%-le. Lätist alkoholi ostmine on omane eelkõige keskealistele meestele, kellel on ka keskmisest kõrgem sissetulek,“ lausus Aivar Voog.

Uuring viidi läbi veebiintervjuudena ning kokku küsitleti 1715 alalist elanikku vanuses 18–74 aastat. Küsitlusperiood oli 03.-13. märtsini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments