Lions-klubi kinkis autistlikule koolipoisile süntesaatori

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vene laat 2016. Tarmula12
Vene laat. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu Lions-klubi kinkis ühele neljandas klassis õppivale puudega koolipoisile süntesaatori.

„Me kogusime ühele autismi diagnoosiga lapsele süntesaatori ostmiseks raha,“ ütles klubi liige Leili Mutso. „Ta sai hea pilli, Yamaha.“

Neljandas klassis õppivale poisile meeldivad väga arvud, matemaatikas on ta järjega juba viiendas klassis. „Ja eriline huvi on poisil süntesaatorite vastu,“ ütles Mutso.

„Mina natuke seda ema teadsin,“ selgitas Mutso, kuidas abivajajani jõuti. „Ema  rääkis, et poisil on suur huvi muusika vastu. Ema kasvatab autistlikku poissi üksi ning tal pole võimalusi lapsele kalli muusikariista ostmiseks. Nii tekkiski mõte, et klubi võiks siin toeks olla.“

Mutso sõnul käis ema koos pojaga klubi koosolekul pilli vastu võtmas. „Nii poiss kui ka ema olid väga tänulikud, loodavad, et sellest on poisile arenguks palju abi,“ nentis Mutso. „Kaks pere last õpivad muusikakoolis, loodan, et pillist on seega ka neile abi.“

Haapsalu lions'itel on juba mõtteid, keda järgmisena toetada. Plaani on peetud sellegi üle, kuidas vajaminev rahasumma kokku saada.

„Süntesaatori ostmiseks osalesime Vene laadal, tegime suupisteid ja müüsime neid,“ kirjeldas klubi sekretär Liivi Ollino, kuidas heategevusraha kokku saadi.

Raha kogumiseks on LC Haapsalu Valge Daam tavapäraselt kohal ka nostalgiapäevade laadal ja viimastel aastatel ka veinipäevadel, on käidud ka metsa istutamas. „Raha lisandub ka liikmemaksudest, niimoodi ta pisitasa koguneb,“ nentis Ollino.

Möödunud hooajal (2014-2015) korraldas klubi jõuluürituse suurperede lastele ning soetas eluliselt olulise köhamasina liitpuudega lapsele.

LC Haapsalu Valge Daam

  • LC Haapsalu Valge Daam loodi 2008. aastal ning ühendab aktiivseid ning tegusaid Haapsalu ja Läänemaa naisi.
  • Klubis on 21 liiget. Valge Daam on toetanud suurperede laste huvitegevust, andekate ja tublide laste tegemisi, erivajadustega lapsi, abistanud ja teinud tihedat koostööd Haapsalu Hoolekandekeskusega.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
KL
6 aastat tagasi

See on küll ilus ja suuremeelne tegu . Super!