Haapsalus uuritakse, miks mehed ei nuta

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Viieristi uus elu (urmas lauri) (35)

Gea Grigorjev. Foto Urmas Lauri

Kolmapäeval korraldab MTÜ Peaasjad Haapsalus meeste vaimse tervise teemal seminari, mida toetab Eesti vigastatud võitlejate ühing. Üks põhiküsimusi on, miks mehed oma probleemidega nii harva abi otsivad.

„Mehed räägivad oma probleemidest kindla peale vähem kui naised, aga miks, ei tea,” ütles MTÜ koolituste koordinaator psühholoog Gea Grigorjev. „Miks on nii, et mehed teevad nii palju rohkem enesetappe ja miks nad otsivad naistega võrreldes nii palju vähem abi. Kas see on stereotüüpidest, et mehed ei nuta? Et mehine on see, kui oma tundeid ei jaga?”

MTÜ tegi intervjuusid meestega ja analüüsis pärast neist välja tulnud hoiakuid. Uuringu teine osa oli internetiküsitlus. „Haapsalus saab kuulda, mida diskursuseanalüüs on näidanud, mida küsitlused on kokku toonud ja saab ka ise kaasa rääkida,” ütles Gea Grigorjev.

Räägivad sotsiaalpedagoog Umberto Dorus Geerts ja psühholoog Daniel Soomer. Seminaril on kavas ka vabas vormis arutelu.

Koolituse algtõuge tuli Eesti vigastatud võitlejate ühingult. „Ühing kogus sinilille kampaaniaga raha MTÜle Peaasjad, et see tegutseks meeste vaimse tervise suunal,” rääkis Gea Grigorjev.

Tasuta seminar algab kolmapäeval kell 16 Viieristi kultuuriklubis Wiedemanni 2. Registreerumiseks tuleb täita vorm internetis http://peaasi.ee/seminar-oled-mees-voi-ei-ole/. „Ei pea olema selle teemaga kuidagi seotud. Piisab, kui kasvõi tahate teada, mis see vaimne tervis on,” julgustas Gea Grigorjev seminarist osa võtma. Eriti on seminarile oodatud mehed.

MTÜ Peaasjad tegeleb vaimse tervise ja sellealase teavitustööga. „Eeskätt noorte seas, aga ka laiemalt ühiskonnas,” sõnas Grigorjev.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
vana jodik
7 aastat tagasi

viina joome, that´s why..

Aga
7 aastat tagasi

Naised ju ei luba nutta! Siis on mees nõrk ja saamatu.

mees teab
7 aastat tagasi
Reply to  Aga

..ja kui sa ei nuta, siis ütleb sulle, et oled südametu ja tundetu. Nii, et pole vaja naiste pilli järgi tantsida.

Mmm
7 aastat tagasi

Väiksest saadik ju pähe tagutud.mehed ei nuta

juss
7 aastat tagasi

„Mehed räägivad oma probleemidest kindla peale vähem kui naised, aga miks, ei tea,” ütles MTÜ koolituste koordinaator psühholoog Gea Grigorjev.

Kellele?

Teadja
7 aastat tagasi
Reply to  juss

Juss,tunnen sulle sygavalt kaasa,kui sul pole kellegile rääkida.Aga tegele siis ise endaga.Móistust sul ju on???