0

President jõuab märtsi lõpus Läänemaale

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

kaljulaid Foto: Peeter Langovits

Läänemaa on üks viimaseid maakondi, kuhu president oma maakonnavisiitidega jõuab. Foto: Peeter Langovits

Märtsi lõpus on president Kersti Kaljulaidi oodata visiidile Lääne- ja Hiiumaale.

Presidendi kantselei avalike suhete osakonna juhataja Piret Pert ütles, et tõepoolest on presidendi kalendris 29. ja 30. märtsil kirjas Lääne- ja Hiiumaa visiit, kuid visiidi päevakava pole veel kindel. „Praegu tegeleme presidendi sellenädalase Valgamaa-visiidiga. Kui see läbi, hakkame Läänemaa visiiti ette valmistama,” selgitas Pert.

Läänemaal oleks president Kersti Kaljulaid ühe päeva, 29. märtsil, järgmisel päeval oleks ta Hiiumaal. Pert lisas, et praegu pole veel teada, kellega president Läänemaal kohtub. Seni on president oma maakonnavisiitidel kohtunud kohaliku elu edendajate ja omavalitsustegelastega ning külastanud kohalikke ettevõtjaid. Pert ütles, et kohtumised olenevad ka sellest, kuidas presidendi ja võimalike vastuvõtjate ajakava sobib.

Kaitseliidu Lääne maleva pealiku Rasmus Lippuri sõnul on kõne all olnud, et visiidi ajal meisterdab Kersti Kaljulaid erivajadustega inimeste Uuemõisa kodus sinililli. Nimelt on Uuemõisa kodu juba paar aastat teinud sinilillekampaania ajal müüdavaid vildist lilli. Aprillis algava sinilillekampaaniaga tunnustatakse kaitseväe ja kaitseliidu veteranide panust Eesti julgeolekusse ning sinilillede müügist laekuva tulu eest paigaldatakse Läänemaale välitrenažöörid.

Läänemaa on üks viimaseid maakondi, kuhu president oma maakonnavisiitidega jõuab. Sügisel ametisse astunud Kaljulaid on juba käinud Lääne- ja Ida-Virumaal, Jõgeva-, Tartu-, Harju-, Järva-, Viljandi-, Pärnu- ja Raplamaal ning sel nädalal on ta Valgamaal.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz