Koit Uus plaanib Uuemõisa korterelamut

Kaie Ilves

kaie@le.ee

koit uus

Koit Uus. Arhiiv

Koit Uusi valdusfirma Uuemõisa Invest soovib Tallinna maantee äärsele krundile Uuemõisa ehitada korterelamu. Tallinna mnt 88 kinnistu detailplaneeringu algatas Ridala volikogu oma veebruariistungil. 

Detailplaneeringu taotleja on Koit Uusi valdusfirma Uuemõisa Invest, ütles Ridala abivallavanem Ailar Ladva.

Ladva sõnul peab planeering välja selgitama, mida sinna ehitada saab. „Kui kiiresti toimetada, võtab detailplaneeringu koostamine ja kooskõlastamine aega vähemalt pool aastat,” ütles Ladva ja lisas, et ei või kunagi kindel olla, kas planeering lõpuks ka heaks kiidetakse.

„Tõenäoliselt läheb see planeering läbi, praegu ma küll ei näe, miks see peaks takerduma,” arutles Ladva. „Ometi võib, nagu planeeringute korral tavaks, vastuväiteid tulla naabritelt.”

„Esialgu planeerime kahekorruselist kortermaja,” ütles Uuemõisa Invest ASi vastutav spetsialist Ilmar Pruul ja lisas, et kortereid võiks olla majas 7–10. Parkimisega ei teki krundil probleemi, maanteeametilt on planeeringukoostajail juba luba saadud.

Millal ehituseks läheb, ei oska arendaja veel öelda. Sellest, et kunagise toidukoha Ajamaja kõrval on aastaks 2020 korterelamu, on Pruuli sõnul vara rääkida. „Paberid korda, siis saaks krundile otstarbe, ehitusõiguse,” selgitas Ilmar Pruul.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
33 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kuli
7 aastat tagasi

Lugege nüüd tänaseid uudiseid, et Tallinnas põlenud süüria naine oligi oma mehe poolt põlema pandud ja enam pole pagulakoidul ja mägrainnaril pääsu.
Kui tahavad naisepõletajaid siia smugeldada, siis ainult oma koju ja oma kuludega. Las süütavad seal niipalju, kui süda lustib.

Lõoke
7 aastat tagasi

Ööbikule ,tundub juba koluverelased arvuti leidnud järelvalveta,teine võimalus langeb vist ära…….ega äkki koit ise.

Lõoke
7 aastat tagasi

Hea Marge ,hoia ikka suuke kinni, (eriti uues elukohas),kui ei jaga millest lobised.

Ööbik
7 aastat tagasi
Reply to  Lõoke

Küll ta jagab! Me kõik jagame! Näed! Sinagi jagad!

Kübe
7 aastat tagasi

Jätke kuli rahule. Omad hoiavad kokku. Nõgininasid tõesti väga ei oota sest nad raisad ei joo. Ja need kõversilmed snapirid kes siin linnavahel vestides liiguvad, siis nende vastu pole ka midagi. Osadel on isegi natuke raha taskus mida jagada.

Agu
7 aastat tagasi
Reply to  Kübe

ise itsitad seal kirjutades või? Sa pole ju see kübe, kes tuntud on tegelikult selle hüüdnime all. Tola oled muud midagi!

ss
7 aastat tagasi

ühiskonna pask vaja ära majutada.

Lembitu+p.Meelis
7 aastat tagasi

Marge Kaskla…
Uusi Koidu isa saatis omal ajal Läänemaalasi rongidega ida poole…
Nüüd Joeli poeg Koit teenib räiget pappi nn.majutusäriga..et asi kindel ostis ta korterid kohe välja…

Rein
7 aastat tagasi

Absoluutne tõde! Olge ettevaatlikud selle tüübiga! See on ju puhas inimsmuugeldaja! Raha haistab, sunnik! Ilge!

kuli
7 aastat tagasi

Kust kohast võtab kommenteerija Tiit üldse, et ma Soomes tööl käin? Mingi näpuotsast väljaimetud vale. Viimati käisin turistina Soomes 6a tagasi. Ennem seda sai tõesti ka Kalevipoega praktiseeritud. Otsige netist üles need koefitsendid korterite kompensatsioonide kohta, mille riik maksab pagulaste pealt, kõik on ilusasti kirjas ja avaldatud. Seal oli umbes 80m2 korteri eest üle 3000€ kuus. Ja mis te arvate, et keskmine turuhind Haapsalus 80m2 korteri väljaüürimise eest on 3000€. Jällegi oli üleeile aset juhtunud kahtlane põleng süürlannast pagulasega Tallinnas. Kahtlusalune on tema elukaaslane. Neid nn pagulasi planeeris pagulakoit juba ammu rohkem sisse tuua, aga seoses sellega, et süürlane Khateb… Loe rohkem »

Marge Kaskla
7 aastat tagasi
Reply to  kuli

Hea Kuli (teil on nii tore nimi), kas olete seda meelt, et Haapsallu ei peaks midagi ehitama, arendama? Või saab ka vaadata nii, et iga ehitus annab tööd Haapsalu ja Läänemaa inimestele? Kui on korralik korterite valik, siis on inimestel lihtsam teha ka elukoha valik. Kui peaks teostuma valitsuse hullumeelne plaan (mis mulle väga meeldib aga mille teostumisse siiski väga ei usu) tuua Haapsallu TAI, siis on neil inimestel ju ka elamispinda vaja, sest kõikidesse ametitesse siiski Haapsalust inimesi ei leia. Oleme Haapsalus üsna uued elanikud ja ei tea suurt midagi hr. Uusi tegemistest aga hea kui leidub ettevõtjaid, kellel… Loe rohkem »

Eesti+Vabaks
7 aastat tagasi
Reply to  Marge Kaskla

Või saab ka vaadata nii, et iga ehitus annab tööd Haapsalu ja Läänemaa inimestele? Mis arvate, mitu läänlast on nt. Sadama28 ehitusel tööl? Kas mõni läänlane sattus ka Morobelli külmhooneid ehitama? kas vehklemishalli ehitasid Läänlased? Ja ei ole siin asi selles, et kohalik ehitaja oleks liialt laisk või äpu.

Agu
7 aastat tagasi
Reply to  Marge Kaskla

to Marge “Oleme Haapsalus üsna uued elanikud ja ei tea suurt midagi hr. Uusi tegemistest”
justnimelt, te ei tea midagi. Ilus ja rahulik kuurotlinn see Haapsalu ongi ja seepärast seda tahamegi selliseks jätta. Mõni mehike, aga üritab mõnekese sitase eurokese pärast oma kodumaa maha müüa, see on see point.

Agu
7 aastat tagasi

See Uus on üks probleem väikelinnale. Miks peab olema alati keegi, kes sitta keerab oma rahvale. Soomes käiakse või mitte, mis sellest siis? “Pagulased” aafrika mandrilt aga hakkavad alles muresid tekitama. Kui seda mehikest keegi ei takista, siis on varsti teil pisarad silmis

.........
7 aastat tagasi
Reply to  Agu

Raha, raha haistab!

Aaro
7 aastat tagasi

Klge härrad. Tiidul on kulli suhtes õigus ja on teada tuntud lugu, et kulli topib oma nina igale poole ja targutab ning arutleb nagu oleks üks suur ja auväärne linnakodanik. Mis ta siis nende vanglanägudest kamraadidega seal Soome vahet sõelub??? Suur Eesti patrioot! Uus teeb äri mis on ju õige ja tõenäiliselt maksab oma maksudki ära.

Mnjah:)
7 aastat tagasi

Näitena Tiit tundub olevat madala kaubaga või lihtsalt hallolluse puudusega:) Tüüpiline käitumine, et kui vastuväited puuduvad või ei oska midagi öelda siis hakatakse sildistama. Selgemat arutelu on vaja ja teades mõne arendaja tausta ja kohaliku keskkonna halvendamiseks tegevusi siis küsimused mõtekusest on omal kohal. Raha teenimine teiste inimeste heaolu ja turvatunde arvelt ei peaks olema tolereeritav. Rohkem arutelu teemas ja teiste seisukohtade mõistmist tuleks kasuks.