Nõva vallavanem kaebab süüdimõistva kohtuotsuse edasi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Deiw Rahumägi kohtuprotsess. urmas lauri

Nõva vallavanem Deiw Rahumägi kohtus. Urmas Lauri foto

Nõva vallavanem Deiw Rahumägi kaebab riigikohtusse Tallinna ringkonnakohtus tema kohta tehtud süüdimõistva otsuse.

„Lähen riigikohtusse edasi,” ütles Rahumägi eile. „See on absoluutselt valesti üles ehitatud süüdistus ringkonnakohtu poolt.”

Vallavanema sõnul on tal edasikaebamiseks aega 24. märtsini. „Juristid tegelevad praegu sellega,” ütles ta.

Tallinna ringkonnakohtu kriminaalkolleegium rahuldas veebruaris osaliselt Lääne ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Küllike Kase apellatsiooni Rahumäe kohtuasjas ning mõistis ta süüdi ametialases võltsimises ja võltsitud dokumendi kasutamises. Selle eest määras ringkonnakohus talle rahalise karistuse 150 päevamäära ehk 7569 euro ulatuses.

„Võiksin palju rohkem pühenduda piirkonna arengule, aga selle asemel pean sõdima ühe vanainimesega ja tõestama, et sõiduauto ja telefon ei ole sama asi,” vihjas Rahumägi Nõva volikogu liikmele Ilme Peedosonile, kes on vallavanemat süüdistanud raha väärkasutamises.

Nõva volikogu esimees Peeter Kallas ütles, et volikogu ei kavatse vallavanemale umbusaldust avaldada. Kui Rahumägi lõplikult süüdi jääb, peab ta vallavanema kohalt lahkuma. „See on pikk protsess. Tõenäoliselt kestab see sügiseni, nii et ei pea uut vallavanemat otsima,” ennustas ta.

15. oktoobril on kohalikud valimised, mille järel liitub Nõva vald Lääne-Nigulaga, liitumise ajal ametis olevale vallavanemale on ette nähtud aastapalga suurune preemia.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Manna
7 aastat tagasi

Vallavanema kohta võiks öelda, et tegemist justkui nagu karuteenega. Selleks, et piirkonda kaitsta ühe nuhtluse eest hävitame selle veel suurema nuhtlusega. Äärmiselt produktiivne igatahes!

Paberlehes
7 aastat tagasi

täiesti iseloomustav pilt,selline üleolev,irvitav ja ülbe.Äärmiselt ebameeldiv inimene

naerukoht
7 aastat tagasi

Deiw, nurised meedias, et piiratakse su raskeid püüdlusi piirkonda arendada. Kaua sa ametis olnud oledki? 3a umbes? Ole hea ja näita ette saavutused, mida selle aja jooksul piirkonna heaks teinud oled, igasugu erastamised/ärastamised/varastamised paluks välja jätta.

Lisaks
7 aastat tagasi
Reply to  naerukoht

https://online.le.ee/2013/12/14/nova-vallavolikogu-umbusaldab-nadal-tagasi-valitud-vallavanemat/
Kallas lisas, et valimislubadustele mõeldes on just Deiw Rahumägi vallavanem, kellega saab lubadused ellu viia. Kallase sõnul on Rahumägil vajalikud kontaktid ministeeriumi ajast, projektide kirjutamise ja elluviimise oskus ning avaliku halduse kogemus.
„Ja me ei pea arvama, et saame siin konnatiigis kõigega ise hakkama,” sõnas Kallas.

Kas siis konnade käest küsitakse,kui sood kuivendama hakatakse?(siseministeeriumi asekantsler Deiw Rahumägi,aprill 2000)

Teadja+õigus
7 aastat tagasi

15.oktoobril on kohalikud valimised, mille järel liitub Nõva vald Lääne-Nigulaga, liitumise ajal ametis olevale vallavanemale on ette nähtud aastapalga suurune preemia

Miks ????
Ebareaalne raha varastamine Eesti rahvalt!

Ei noh
7 aastat tagasi

See volikogu on ikka ka paras mömm mömm, nemad ju võtsid selle suure “arendaja ” tööle. Nüüd on suud vett täis, kui keegi revisjonis julgeb piuksatada ja haletsevad kooris “ausat” vallavanemat.

ja-jah
7 aastat tagasi
Reply to  Ei noh

kus siis Kallas saabki praegu Deiwi umbusaldada, ta ise ju on öelnud, et kui läheb Deiw läheb tema ka 🙂 ja ilmselt nad kahekesi rõhuvadki sellele, et oma venitamiste ja sahkerdamistega valimisteni välja vedada ja siis suur koondamishüvitis tasku pista, kui vallavanem volikogu esimehel lihtsalt nahka üle kõrvade ei tõmba, annab vast mõne euri tallegi – sõbrad ju 🙂

Ah soo
7 aastat tagasi

Deiw kaebab edasi riigikohtusse, kuna “See on absoluutselt valesti üles ehitatud süüdistus ringkonnakohtu poolt.” Mitte et ta süüst puhas oleks või nii. Lihtsalt süüdistuses on paar koma vales kohas. Või pole uurijad varastatud summat päris täpselt kirja saanud.

dfgrjoisfgdj
7 aastat tagasi

Kui valla arengukava vaadata ning tegelikkusega võrrelda, siis oi kui palju auke seal laiutab, s.t. tegelikkuse poole peal. Ja tuleb välja, et kõiges on süüdi üks pahatahtlik vanainimene, tõeline Kübaramoor, ei mingit kahtlust!
Ah soo, sadam! Aga see erineb, sealt on kavas midagi ära kantida, liiga palju küsitavusi ringleb selle projekti ümber.

eks ta ole
7 aastat tagasi

oot, kas siin pole juba tegemist meditsiinilise probleemiga … suurusehullustus koos ülima ülbusega – mis siis veel revisjonikomisjoni esimehe ülesanne on kui mitte valla raha kasutamist kontrollida
oh vaene Deiw, sinu nutulaul, et keegi sind ei armasta, hakkab juba tüütavaks muutuma kui me seda kord kahe nädala jooksul kuulma peame

Ja poleks
7 aastat tagasi

…ime,kui ta seda valla kulul teeb…