Schmidt ja Mäesalu teevad Haapsalu ja Ridala ühise valimisliidu

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Merle jaToomas_28.02.2017_Erakogu

Merle Mäesalu ja Toomas Schmidt. ERAKOGU

Ridala volikogu liige ja 15 aastat vallavanema ametit pidanud Toomas Schmidt ning Haapsalu volikogu liige Merle Mäesalu otsustasid koos lähemate mõttekaaslastega sügisestel kohalike omavalitsuste volikogude valimistel kandideerida ühises valimisliidus, teatas valimisliidu nimel filmimees ja endine Ridala vallavanem Raul Tammet.

„Valimisliidu peamisteks sõnumiteks on Haapsalu ja Ridala valla sisuline ühendamine ja tasakaalu leidmine maa- ning linnapiirkonna vahel, kodanike kaasamine arengute kavandamisse ja otsustamisse, juhtimiskultuuri muutmine avatumaks ja läbipaistvamaks,“ on Schmidt ja Mäesalu ühte meelt. „Haapsalul on tugev ajaloolise kuurordi kuvand ja see on hästi. Paraku ei ole linnas piisavalt tegeletud meie oma inimeste jaoks vajalike teemadega, nagu teede ja tänavate korrashoid, seni ei ole esmatähtsateks peetud linna allasutuste töötajate palkasid, pole tegeletud ettevõtjatele soodsate olude loomisega, et nad siia investeeriksid ja looksid töökohti,“ selgitas Mäesalu muudatuste vajadusi linnas.

Toomas Schmidti sõnul ootavad kõik äärelinna elanikud ühinemislepingu ja varemkavandatud arengukava baasil paremaid tulevikuvõimalusi, kus peateemaks jätkuvalt haridus ja teede olukord.

Toomas Schmidt ja Merle Mäesalu kuuluvad Isamaa ja Res Publica Liitu, kuid kandideerivad valimisliidu, mitte erakonna nimekirjas. „Kohapeal, oma vallas ja linnas seisame kohalike inimeste huvide ja heaolu eest ega aja erakonna asja,“ selgitasid nad valimisliidus kandideerimist.

21 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mida
5 aastat tagasi

te jaurate selle nimega, selge ju on ,et kuinii erineva olekuga nagu linn ja vald kokku lähevad ei saagi panna sellist nime mis kellegi uhkust ei riivaks, lihsalt keskendume edukama tuleviku poole– liitlinna või vallanimi ei tee eluolu heaks midagi, see on lihtsalt üks NIMI.

eiolekesk
5 aastat tagasi

kes küll ütleks, mida irl kasulikku teinud on……!

ettepanek
5 aastat tagasi

on täiesti õige. Haapsalu vald peaks koosnema Haapsalu linnast ja muudest asulatest ning küladest. Küla ei ole linn ja linn ei saa olla terve maavald.

tahapanek
5 aastat tagasi
Reply to  ettepanek

kes küll teeks ettepaneku

ettepanek
5 aastat tagasi

Võtke endale eesmärgiks kaotada see tobe omavalitsuse nimetus “Haapsalu LINN”. Suklese egoeesmärkide pärast sellise identiteedilõhkumise parandamine oleks ka oluline. Las jääda kasvõi “Haapsalu vald”- oleks mõistlik.

toetaja
5 aastat tagasi

Merle Mäesalu on üks kõige mõistlikumaid poliitikuid meie volikogus.

kodanik
5 aastat tagasi

Väga mõistlik- keskenduda just sellele, mis on oluline. Mulle tundub, et siit võib saada väga tasakaalustatud seltskonna, keda huvitab reaalsete probleemide tegelemine.

uustulnuk
5 aastat tagasi

mõnda aega tagasi siia linna elama asununa ei tea-tunne ju eriti minevikust midagi, kuid lugedes LE ja LÄÄnlast on tore tõdeda, et igav siinmail küll pole,madin käis hiljuti Ridala pärast , linnapea Sukles on igaljuhul mees omal kohal ja suveperioodi elu võtab linnas tuurid kõvasti üles. Ägedad härrad, prouad, tegutsevad-kandideerivad ja elu liigub. Edukat ,,nelirattavedu,, teile.

Rita
5 aastat tagasi

Edusoovid Merlele ja hr endisele vallavanemale!

aga
5 aastat tagasi

Toomas on igal juhul tegija poiss, aga ka lihtsalt sooja õhu liigutajaid ikka läheb vaja toeks

Kama2
5 aastat tagasi

Maavalitsuse tasakaalustatud arengu pikaajalise arengu juhtimise tulemusel Lõuna-Läänemaa liitus Pärnumaaga.