0

Tarankovi tapja protsess jätkub tunnistajate kuulamisega

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Tarankovi tapja Juri Vorobei kohtuistung 27. veebruar 201713

Kohtupidamine algas eile Haapsalu kohtumajas. ARVO TARMULA

Allilmaliidri Nikolai Tarankovi tapmises süüdistatuna esmaspäeval Haapsalus kohtu ette astunud Juri Vorobei protsess jätkub teisipäeval tunnistajate kuulamisega.

Avaistungil avaldas prokurör süüdistuskokkuvõtte, mille järel tunnistas 36-aastane Vorobei end süüdi. Seejärel kuulas kohus süüalust ning jõudis kuulata veel ka kuut tunnistajat. Teisipäeval jätkub süüasja kohtulik uurimine tunnistajate kuulamisega ning tõendite uurimisega.

Süüdistuse kohaselt tekkis 36-aastasde Vorobei ja Tarankovi vahel konflikt ning kuna Vorobei väitel kartis ta enda ja enda lähedaste elu pärast, siis otsustas ta Tarankoviga rääkida. Kalale jõudnud Tarankov ütles aga Vorobeile, et ta ei soovi viimasega rääkida. Eitava vastuse peale sooritas Vorobei püstolist vähemalt seitse lasku Tarankovi suunas, tappes allilmaliidri sündmuskohal.  

Seejärel põgenes Vorobei sündmuskohalt ning mattis püstoli maha. Püstol püsis meidus kuni eelmise aasta 14. oktoobrini, kui Vorobei näitas peidukohta politseiametnikele. Ühtlasi selgus, et Vorobei oli soetanud relva ebaseaduslikult tuvastamata isikult.

Kohus on määranud süüasja arutamise teisipäevale ning veel ka 8., 9. ja 23. märtsile ja 28. aprillile.

Uurimisandmetel tappis Vorobei oma tuttava Tarankovi püstolilaskudega mullu 14. septembril Läänemaal Saunja külas, kus Tarankov oli kalastamas. Korrakaitsjad said Vorobeile kiirelt jälile ja juba 22 septembril peeti mees kinni ja ta viibib sellest ajast saati kohtu määrusega vahi all.

Kohus saab tapmise eest karistada kuni 15-aastase vangistusega.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz