Noarootsi-Haapsalu jäätee läks lõplikult kinni

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6

 

Jääteemeister Raivo Õiglas korjas teisipäeva hommikul Haapsalu-Noarootsi jääteelt liiklusmärgid ja muud tähised, sest talitee avamise lootust sel talvel enam ei ole.

Ligi 4 kilomeetri pikkune jäätee oli tänavu avatud 8 päeva, selle ajaga liikus ametliku statistika järgi üle mere 4438 autot.

Õiglas ütles, et tänavune jää oli väga hea, sile, libe, lumeta ja pragudeta. Jäätee oleks võinud olla kauemgi lahti, kuid Voosi kurgust pressis merevesi Noarootsi pool kaldas jääle. Õiglas ütles, et tavaliselt on nad leidnud Noarootsis uue maalepääsu koha, kuid sel aastal oli vett sedavõrd palju, et uut kohta leida ei õnnestunud.

Viimaste päevade sula ja vihm andsid jääle surmahoobi. Ainuüksi ööga vastu tänast oli jää kaks sentimeetrit õhemaks sulanud, olles 19 sentimeetrit paks. Õhema kui 20sentimeetrise jääga jääteed pidada pole lubatud.

Õiglas rääkis, et kui nüüd teeks ühe tugeva külma, siis jääkristallide vahele voolanud vihmavesi külmuks kõvemaks kui betoon, aga sellist külma pole loota. Vihmaveest läbi imbunud jää on aga muutunud hapraks.

Õiglas arvas, et tänavu võib veel jäätee lahti minna, kui detsembris kõva külma teeb.

Fotod: ARVO TARMULA

IMG_5093 IMG_5140 IMG_5143 IMG_5177 jäätee õiglas jäätee

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Anonüümne
7 aastat tagasi

Atvel mehel ei pea kiiver peas olema kui on võetud arkis trakori alla,kui on võetud auto all kirja siis peab olmea kiiver ja sõita võib 90km

ärni
7 aastat tagasi

täpselt 0 korda

Pook
7 aastat tagasi

Kas too Raivo ikka õiglast hinda saab selle jäätee eest?

Ärnile
7 aastat tagasi

Mitu korda ise üle sõitsid?

ärni
7 aastat tagasi

Mõttetu raharaiskamine

Ljohha
7 aastat tagasi

Kus on atv juhi kiiver? Hetkel kui rattad puudutasid maad on tegu liiklusseaduse rikkumisega. Kus nüüd võmmid on?

sass1.
7 aastat tagasi

Läks lõplikult kinni. Ja ei saanudki tingimisi?