Algas kohtuistung Nikolai Tarankovi tapja Juri Vorobei üle

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Juri Vorobei Foto: Arvo Tarmula

Juri Vorobei Foto: Arvo Tarmula

Nikolai Tarankovi tapmises süüdistatav Juri Vorobei astus täna kohtu ette. Foto: Arvo Tarmula

Täna hommiku kell 10 algas Pärnu maakohtu Haapsalu kohtumajas protsess allmaaliidri Nikolai Tarankovi tapmises süüdistatud Juri Vorobei üle.

Kohtuistung on Haapsallu kohale toonud kõik suuremad Eesti meediakanalid, lisaks telekanalitele on kohal ka Eesti Päevaleht ja Postimees. Kohale saabus ka allilmaga seotud poksitreener Boris Malinovski. Lääne Elule teadaolevalt ei ole ta protsessiga otseselt seotud.

Pärast tavapäraseid protseduure, mis näevad ette kohtu koosseisu, prokuröri ja kaitsja tutvustamist tegi riigiprokurör Vaher Verte ettepaneku alustada protsessi Vorobei ülekuulamisega, kuigi esialgu oli see planeeritud kohtupäeva lõppu. Vorobei kaitsjaks olev advokaat Aadu Luberg pöördus seepeale kohtu poole sooviga süüdistatavaga nõu pidada ja palus 30-40 minuti pikkust vaheaega, millega kohtunik ka nõustus.

Vorobei süüasja arutatakse täna ja homme ning lisaks 8., 9. ja 23. märtsil ja 28. aprillil. Kohtunik on Piia Jaaksoo, kaasistujad Olev Peetris ja Jaan Esko.

Riigiprokuratuur süüdistab 36-aastast Juri Vorobeid tapmises ning tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises, mille eest võib teda ees oodata kuni 15-aastase vangistus. Kohtuprotsess on üldmenetluses ja avalik.

Lääne Elu kirjutas septembri alguses, et Läänemaal Kirimäe poolsaarel tapeti veerandsada aastat Eesti allilma ristiisaks olnud Nikolai Tarankov. 63aastase Tarankovi surnukeha leiti 14. septembril pärast kella 14 Kirimäel populaarses kalastuskohas. Tarankovi laip oli maasturi pagasiruumist. Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks alustati kriminaalmenetlust, mida viis läbi keskkriminaalpolitsei ja juhtis riigiprokuratuur.

Päev pärast allilmaliidri surnukeha leidmist teatas riigiprokuratuur, et Tarankovi tapmine ei olnud juhuslik vägivallaakt, vaid toimepanija tegutses eesmärgiga tekitada surmavaid vigastusi just Tarankovile. 22. septembril, samal päeval kui Tarankov maeti, peeti tapmises kahtlustatav kinni – selleks osutus tapetu lähedane peretuttav Juri Vorobei, kelle isa oli Tarankoviga sõbrustanud aastakümneid. Tarankovi tapmises kahtlustatav Vorobei tunnistas süüd ja rääkis kogu loo uurijaile ära.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments