Läänemaa ettevõtjad taotlesid Leader meetmest 2,05 miljonit eurot

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

kodukant

Kodukant Läänemaa jagas ettevõtjatele Leader-toetusi. Foto arhiiv

Möödunud nädalal lõppenud Kodukant Läänemaa (KKLM) Leader meetme taotlusvoorust taotlesid Läänemaa ettevõtjad 2,05 miljonit eurot, mida on ligi kolm ja pool korda rohkem kui jagada on.  

Toetuse eesmärk on suurendada Läänemaal ettevõtlusaktiivsust. Eraldi alameetmed on suunatud piirkonna eripäral ja kultuuripärandil põhineva ettevõtluse arendamisele ning ettevõtluseks vajalike tingimuste arendamisele. 

Kokku esitasid ettevõtjad 57 projektitaotlust kogumahus 3,17 miljonit eurot, sellest toetus 2,05 miljonit eurot. 22 projekti mahus 1,05 miljonit eurot esitati meetmesse 1.1. ja 35 projekti mahus 2,12 miljonit eurot meetmesse 1.2.  Esitatud taotluste maht ületas 3,48 korda toetuste eelarvet.

„57 esitatud projekti on hea tulemus,“ kommenteeris taotlusvooru Kodukant Läänemaa tegevjuht Ene Sarapuu. „Projekte on esitanud nii juba varem toetust saanud ettevõtjad, kui ka uued taotlejad. Uute puhul on huvitav, et mitmed neist on Läänemaal tegevust alustanud ettevõtjad, kes näevad siin võimalusi ettevõtlusega tegelda. Samas vajavad tuge ka pikka aega tegutsenud ettevõtted, kellel on vaja suurendada tegevusvõimekust ning selleks soovitakse soetada uusi seadmeid või tehnikat.“

Kodukant Läänemaa bürool on taotluste menetlemiseks aega 20 tööpäeva ja seejärel hakkab projekte hindama hindamiskomisjon. Hindamiskomisjon plaanib tutvuda suuremate investeeringuobjektidega ja annab kõigile projekti esitanutele võimaluse projekti hindamiskomisjoni eest lühidalt tutvustada.

Järgmine, MTÜ-dele, kohalikele omavalitsustele ja seltsingutele suunatud Leader taotlusvoor on avatud 3.-17. aprillil. Projektitaotlusi võetakse vastu kahte alameetmesse, mille eesmärgiks on piirkonna eripära ja kultuuripärandi arendamine ning piirkonna arenguks vajalike teenuste kättesaadavuse suurendamine. 

Taotlusvooru infopäev toimub 14. märtsil, täpsem info edastatakse lähiajal. Kui soovitakse esitada kogukonna- ja suurprojekti (suurprojektiks loetaks projekti, millega totletakse enam kui 64 000 euro suurust toetust), peab selle enne kinnitama 22. märtsil toimuv KKLM üldkoosolek. Et üldkoosolek saaks projektid kinnitada, tuleb projektitaotlused esitada KKLM büroosse hiljemalt 15.märtsil. 

Rohkem infot Kodukant Läänemaa Leader taotlusvoorude kohta on avaldatud veebilehel www.kklm.ee. Avanevatesse meetmetesse taotluste esitamist nõustavad KKLM büroo ja Läänemaa Arenduskeskus. Juba esitatud projektide menetlemise osas vastavad küsimustele KKLM tegevtöötajad.

Kaja Karlson

MTÜ Kodukant Läänemaa

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments