Anni Oraveer sai Põhja-Eesti pimedate ühingu auliikmeks

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Anni Oraveer. Foto Arvo Tarmula

Põhja-Eesti pimedate ühing nimetas Haapsalu pimeda kirjaniku Anni Oraveeri 17. detsembril oma auliikmeks.

„Anni Oraveer on läbi elu olnud hästi aktiivne. Viimasel ajal on ta silma paistnud audioraamatute tegemise poolest, mida pimedad saavad arvutist kuulata,” ütles Põhja-Eesti pimedate ühing Janne Jerva.

„Alati lööb kaasa ja annab nõu, tal on oma ettepanekud,” kirjeldas Jerva Anni Oraveeri. Näiteks õppis Anni Oraveer juba suhteliselt eakana kasutama pimedatele kohandatud arvutit. Nüüd suhtleb ta selle abil teistega ja õpetab neidki.

Loomulikult väärib märkimist Oraveer kui kirjanik. Ta on avaldanud novellikogusid Kuusealuse varjunime all.

Haapsalu sotsiaalmaja direktori Serli Küünarpuu sõnul on Anni Oraveer vabatahtlikuna juba mitu aastat vedanud vaegnägijatele heliraamatute sisselugemist ning tema suure töö tulemusel on Eesti pimedate raamatukogusse jõudnud väga palju heliraamatuid. „Anni kaasab lugemisse vabatahtlikke ja organiseerib kogu protsessi. Oleme sotsiaalmajas Anni üle väga uhked ja rõõmsad. Ta väärib sellist tunnustust,” ütles Küünarpuu.

Põhja-Eesti pimedate ühing valis auliikmeid teist aastat. Mullu said tiitli kolm pimedatele abiks olnud nägijat ja tänavu kolm nägemispuudega inimest.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments